Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επίθεση εξαγοράς (Elliot) στη Dixons για τα μάτια της Κωτσόβολος που δανείζει τη μητρική

Επίθεση εξαγοράς (Elliot) στη Dixons για τα μάτια της Κωτσόβολος που δανείζει τη μητρική
Το ράλι της ελληνικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου και η επιβράβευση
Υπό πολιορκία βρίσκεται η Dixons ιδιοκτήτρια της Κωτσόβολος καθώς πληροφορίες που δημοσιεύονται στα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ακτιβιστικό fund Elliot Advisors ετοιμάζεται να αποκτήσει μεγάλη συμμετοχή στον όμιλο μετά τη σημαντική υποχώρηση της μετοχής του.
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να είχαν ως συνέπεια την ανάκαμψη της μετοχής της Dixons στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως η ελκυστικότητα της εταιρίας για το Elliot Advisors αφορά στην Κωτσόβολος αλλά και τις θυγατρικές στη Σκανδιναβία.
Η θετική πορεία της Κωτσόβολος θεωρείται ότι αποτελεί κίνητρο αγοράς της εταιρίας ώστε να πουληθεί η θυγατρική στην Ελλάδα Μάιος-Οκτώβριος 2018 έτρεξε με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 12% σε επίπεδο κύκλου εργασιών έχοντας τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των εταιριών του ομίλου.
Και αυτό μετά από μια επίσης εντυπωσιακή χρήση(Μάιος 2017- Απρίλιος 2018) όπου πέτυχε αύξηση πωλήσεων 12,2%, στα 457,1 εκατ. ευρώ και κέρδη 10,8 εκ ευρώ από  7 εκ ευρώ και με ταμείο 38 εκ ευρώ.  Το εντυπωσιακό είναι ότι η Κωτσόβολος έχει παράσχει δάνειο στη μητρική της εταιρία ύψους 50 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκ ευρώ έχουν ήδη διατεθεί από 2017 με ημερομηνία λήξης του δανείου το 2022 και επιτόκιο ύψους 1,5%. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο δείχνει τις δυσχέρειες της θυγατρικής η οποία αντλεί χρήματα από την επιτυχημένη ελληνική θυγατρική . Η επιτυχία της ελληνικής θυγατρικής της Dixons πιστοποιήθηκε και από τη αναλαμβάνει μετακίνηση του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου τον περασμένο Μάιο από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κωτσόβολος στη θέση του Group Chief Customer Officer & CEO Financial Services του ομίλου Dixons στη Μεγάλη Βρετανία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης