Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Νέο ν/σ δαπανών με χρηματοδότηση για το συνοριακό τείχος προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία

tags :
Politico: Νέο ν/σ δαπανών με χρηματοδότηση για το συνοριακό τείχος προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία
ΗΠΑ: Νέο ν/σ δαπανών με χρηματοδότηση για το συνοριακό τείχος προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία προγραμματίζουν να συμπεριλάβουν δαπάνες 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη μορφή οικονομικής βοήθειας για την αποκατάσταση καταστροφών μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, σύμφωνα με το Politico.
Οι δαπάνες εντάσσονται στις προσπάθειες που γίνονται στη Γερουσία για την προώθηση της πρότασης του προέδρου D. Trump, σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Το σχέδιο αυτό του Αμερικανού προέδρου θα δοκιμάσει την αλληλεγγύη των Δημοκρατικών φέρνοντας την χρηματοδότηση για την κατασκευή του συνοριακού τείχους ασφάλειας με το Μεξικό, απέναντι στα μέτρα προστασίας των νεαρών μεταναστών και προσφύγων.
Παράλληλα, θα πιέσει τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν κατά των δικομματικών επιπέδων δαπανών, αλλά και κατά της χρηματοδότησης κοινοτήτων με την μορφή βοήθειας προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από φυσικές καταστροφές.
Η κινητικότητα των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία έχει επίσης ως στόχο να φέρει τους Δημοκρατικούς σε θέση να καταψηφίσουν την επέκταση της νομοθεσίας κατά της βίας των γυναικών, όπως φαίνεται από μία περίληψη του σχεδίου που έχει διαμορφωθεί στη Γερουσία κι έχει στα χέρια του το Politico.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μ. Mackonell, η προώθηση του παραπάνω νομοθετικού πακέτου αναμένεται να αρχίσει την εβδομάδα αυτή.
Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ θα προβλέπει την επαναλειτουργία εννέα ομοσπονδιακών υπουργείων, αλλά και δεκάδων υπηρεσιών.
Περιλαμβάνει και την δαπάνη των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ο πρόεδρος Trump για την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Παράλληλα, στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για την χρονική παράταση της προστασίας για μία τριετία των νεαρών με νεαρών μεταναστών στο πλαίσιο του προγράμματος (Deferred Action for Childhood Arrivals -DACA) ως παράταση του προγράμματος προσωρινής προστασίας που εφαρμόζεται σήμερα.
Η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία προβλέπει τη διάθεση συνολικών χρηματοδοτήσεων 70,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Από τις δαπάνες αυτές, ποσό 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων προορίζεται για την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Ασφάλειας, αναφορικά με την πρόσληψη 1.125 συνοριακών πρακτόρων.
Προβλέπεται επίσης δαπάνη 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των συνοριακών υπηρεσιών τελωνείων.
Η δαπάνη αυτή, είναι αυξημένη κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα σημερινά επίπεδα για την κάλυψη των αναγκών κράτησης 52.000 μεταναστών ημερησίως και επιπρόσθετου προσωπικού ασφαλείας 2.000 στελεχών.
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται δαπάνη 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για προσλήψεις από την υλοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, για το 2020.
Ωστόσο, υπάρχει μικρή ελπίδα στο Καπιτώλιο ότι το αναφερόμενο νομοσχέδιο θα μπορούσε να τερματίσει την μερική διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία εισήλθε το Σάββατο στην πέμπτη εβδομάδα της.
Από την μεριά τους, οι Δημοκρατικοί παραμένουν σταθεροί στη θέση τους να αρνούνται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για ζητήματα μετανάστευσης, έως ότου επαναλειτουργήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
«Η πρόταση του προέδρου για την προσωρινή προστασία των μεταναστών σε αντάλλαγμα για την χρηματοδότηση κατασκευής του συνοριακού τείχους, δεν γίνεται αποδεκτή », δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Αποζημιώσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ν. Lowi, με την τηλεοπτική πρόταση του Trump, το Σάββατο.
Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμματίζουν να φέρουν στην ολομέλεια το δέκατο νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, μέσα στην εβδομάδα.
Κάθε προηγούμενη προσπάθεια είχε μικρή υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ ο Mackonell έχει δηλώσει πως δεν θα φέρει στην ολομέλεια της Γερουσίας, ένα νομοσχέδιο που δεν θα έχει εξασφαλισμένη την υπογραφή του από τον πρόεδρο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης