Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών παγκοσμίως το 2018

Αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών παγκοσμίως το 2018
Αυξήθηκε ο αριθμός των τουριστών παγκοσμίως 
Ο αριθμός των διεθνών τουριστών στον κόσμο συνέχισε την ισχυρή άνοδό του στη διάρκεια του 2018 σημειώνοντας αύξηση κατά 6% και φθάνοντας το 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO).
Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη νότια Ευρώπη (+7%), σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό του ΟΗΕ που έχει την έδρα του στη Μαδρίτη. Συνολικά ο αριθμός των τουριστών που ήρθαν στην Ευρώπη αυξήθηκε πέρυσι κατά 6% φθάνοντας τους 713 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η Μέση Ανατολή, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει, ήταν επίσης ένας από τους προορισμούς που κατέγραψαν αύξηση τουριστών (+10%, στα 64 εκατομμύρια τουρίστες).
Το ίδιο και η Αφρική, η οποία σημείωσε αύξηση 7% (10% στη βόρεια Αφρική και 6% στην υποσαχάρεια) φθάνοντας τους 67 εκατομμύρια τουρίστες.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού υποδέχθηκε 343 εκατομμύρια τουρίστες (+6%) και η αμερικανική ήπειρος 217 εκατομμύρια (+3%).
Το 2019 ο WTO εκτιμά πως θα υπάρξει αύξηση από 3 έως 4%.
«Η αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο τομέας είναι σήμερα ένας από τους πιο ισχυρούς κινητήρες της ανάπτυξης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WTO, Zurab Pololikashvili.
Όμως, «έχουμε την ευθύνη να την διαχειρισθούμε με βιώσιμο τρόπο ώστε να μεταφράσουμε αυτή την επέκταση σε πραγματικά οφέλη για όλες τις χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης