Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Προ των πυλών νέες αναταράξεις στις αγορές, το θετικό momentum ατονεί

tags :
Morgan Stanley: Προ των πυλών νέες αναταράξεις στις αγορές, το θετικό momentum ατονεί
Morgan Stanley: Προ των πυλών νέες αναταράξεις στις αγορές – Έρχονται αρνητικά νέα από τα θεμελιώδη
Το 2019 ξεκίνησε τόσο δυνατά όσο το 2018 τελείωσε τόσο αρνητικά.
Μετά τον χειρότερο Δεκέμβριο από το 1931, είμαστε σε καλό δρόμο για έναν από τον καλύτερο Ιανουάριο για τις αγορές.
Ωστόσο σύμφωνα με την Morgan Stanley το θετικό momentum δε θα συνεχιστεί.
Συγκεκριμένα, η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται απότομα και τα εταιρικά κέρδη αναθεωρούνται χαμηλότερα με ρυθμό που δεν έχουμε δει από την παγκόσμια ύφεση το 2015-2016.
Μιλώντας για τα κέρδη, η περίοδος ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2018άρχισε την περασμένη εβδομάδα.
Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί κάποιο συμπεράσματα, ο ρυθμό κερδοφορίας για τα κέρδη/μετοχή μέχρι στιγμής για τις εταιρίες του δείκτη S&P 500 είναι μόνο + 0,75%, το χαμηλότερο από το 2016.
Η επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων επιταχύνεται, χάρη στην παύση λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, τη συνεχιζόμενη εμπορική αβεβαιότητα, τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις του Brexit και τη συνεχιζόμενη μείωση των ισολογισμών της Fed.




Η πτώση του Δεκεμβρίου 2018 ήταν τρομακτική, με μεγάλη πλειοψηφία των τιμών στις μετοχές να «σπάει» κρίσιμες στηρίξεις με σε πολύ μεγάλο όγκο.
Ορισμένα από αυτά οφείλονται στην κακή επικοινωνία της Fed και στη στενή ρευστότητα στο τέλος του έτους, αλλά σύμφωνα με την Morgan Stanley τα θεμελιώδη θα συνεχίζουν να είναι αρνητικά, γεγονός που θα πλήξει τις χρηματιστηριακές αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης