Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική τράπεζα ΔΣ 24/1: Παραμένει ο Κυριακόπουλος CFO – Σε επόμενη φάση ο Καραμούζης επικεφαλής corporate banking

Εθνική τράπεζα ΔΣ 24/1: Παραμένει ο Κυριακόπουλος CFO – Σε επόμενη φάση ο Καραμούζης επικεφαλής corporate banking
Η εθελουσία στην Εθνική τράπεζα ίσως είναι υψηλότερη από ότι αρχικώς είχε εκτιμηθεί
Ολοκληρώνονται οι διοικητικές αλλαγές στην Εθνική τράπεζα χωρίς να αναμένονται ουσιώδεις εκπλήξεις ή ανατροπές με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται στο διοικητικό συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου 2019.
Ούτως ή άλλως οι δύο βασικές κινήσεις που είχαν σχεδιαστεί, δηλαδή λιανική τραπεζική και βεβαίως η αναβάθμιση σε εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Διευθυντή Καποτόπουλου....ολοκληρώθηκαν. 
Οι αλλαγές που βαίνουν προς ολοκλήρωση είναι
1)Ο Κυριακόπουλος ως οικονομικός διευθυντής θα παραμείνει στην θέση του, σενάρια για μετακίνηση του δεν θα επιβεβαιωθούν
2)Οι ενστάσεις που είχαν υπάρξει για τον Δασμάνογλου ως εκτελεστικό μέλος από το ΤΧΣ σε κάποιο βαθμό έχουν μετριαστεί και το Ταμείο ως βασικός μέτοχος με 40% δεν επανέρχεται στο θέμα.
3)Ο Δημήτρης Δημόπουλος ως αρχαιότερος Γενικός Διευθυντής της Εθνικής τράπεζας και με μεγάλη εμπειρία στην εταιρική τραπεζική και όχι μόνο, θα παραμείνει σύμβουλος στην διοίκηση για θέματα στρατηγικής και corporate banking.
4)Σε βάθος μηνών – ίσως μετά το Καλοκαίρι – δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε Γενικό Διευθυντή ο Βασίλης Καραμούζης σημερινός βοηθός Γενικός Διευθυντής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.
5)Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στην αρμόδια εκτελεστική επιτροπή ήταν σχέδια νέας εθελουσίας και κλείσιμο καταστημάτων.
Ενώ ο σχεδιασμός ήταν η εθελουσία να φθάσει στους 700 εργαζομένους και τα καταστήματα να μειωθούν, κλείσουν ή συγχωνευτούν κατά 40…ορισμένες πηγές έχουν αναφέρει ότι υπάρχουν εισηγήσεις η εθελουσία να φθάσει έως τους 1500 εργαζομένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης