Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επικρίσεις στη Βουλή κατά της May για το δεύτερο σχέδιο της για το Brexit

tags :
Μ. Βρετανία: Επικρίσεις στη Βουλή κατά της May για το δεύτερο σχέδιο της για το Brexit
Βρετανοί βουλευτές κατηγορούν τη Theresa May ότι δεν έφερε τίποτα καινούριο σχετικά με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ
Νέες επικρίσεις αυτή την φορά για το δεύτερο σχέδιο της για το Brexit δέχθηκε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May από τους Βρετανούς βουλευτές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το νέο αυτό σχέδιο δεν έφερε κάτι καινούριο ως προς την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.
Η May υποστήριξε ότι θα προβεί σε «τρεις βασικές αλλαγές» στην πολιτική της για το Brexit, κινήσεις που κατά τους Βρετανούς βουλευτές δεν αρκούν για να αρθεί το αδιέξοδο.
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι επιχειρήσεων έσπευσαν να προειδοποιήσουν για το καταστροφικό σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Πάντως, η May κατέθεσε την πρότασή της, την οποία οι βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν πριν τελικά να ψηφίσουν την 29η Ιανουαρίου.
Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει τροπολογία ο βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν, με την οποία ζητά μια σειρά από «ενδεικτικές ψηφοφορίες» πάνω σε διάφορες επιλογές για το Brexit (οι ενδεικτικές ψήφοι δείχνουν την τάση αποδοχής ή μη στο κοινοβούλιο όσον αφορά τις διάφορες προτάσεις), ενώ η βουλευτής, επίσης των Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, όπως αναμενόταν, παρουσίασε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίσουν για να εμποδίσουν το σενάριο της εξόδου χωρίς συμφωνία, εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να περάσει την συμφωνία της για το Brexit ως την 26η Φεβρουαρίου. Τότε, το κοινοβούλιο θα μπορεί να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης