Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διάσωση 45 μεταναστών από το λιμενικό σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου

Διάσωση 45 μεταναστών από το λιμενικό σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου
Τουλάχιστον 200 μετανάστες και πρόσφυγες νεκροί στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2019
Στον εντοπισμό και στη διάσωση 45 μεταναστών που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προέβη σήμερα Τρίτη 22/1 τα ξημερώματα περιπολικό σκάφος του λιμενικού.
Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Φαρμακονησίου.
Σημειώνεται πως χθες άλλοι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, περισυνελέγησαν από πλήρωμα Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού.
Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα στοιχεία για τους νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσα από τη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ήδη 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να προσεγγίσουν τις ακτές της Ευρώπης από τις αρχές του 2019, δηλαδή σε διάστημα μόλις 20 ημερών.
Όπως αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, οι αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη διά θαλάσσης τις πρώτες δεκαέξι ημέρες του 2019 ανήλθαν συνολικά σε 4.216, από τις 2.365 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης