Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Life Aberdeen: Μεγάλος γεωπολιτικός κίνδυνος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Είμαστε σε χειρότερο στάδιο από ό,τι ένα χρόνο πριν

Standard Life Aberdeen: Μεγάλος γεωπολιτικός κίνδυνος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Είμαστε σε χειρότερο στάδιο από ό,τι ένα χρόνο πριν
Το επενδυτικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων
Μια σειρά γεωπολιτικών εξελίξεων κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχουν επιδεινώσει σημαντικά το επενδυτικό περιβάλλον κατά το τελευταίο έτος.
Αυτό δήλωσε από το Νταβός, ο Martin Gilbert, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας Standard Life Aberdeen, θεωρώντας ότι η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας αλλά και το αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πως έχει επηρεαστεί το κλίμα στην αγορά.
Μετά το τελευταίο World Economic Forum (WEF), οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς 250 δισ. δολ. σε κινεζικά αγαθά με το Πεκίνο να απαντά με δασμούς 110 δισ. δολ. σε αμερικανικά αγαθά.
«Υπάρχει μεγάλος γεωπολιτικός κίνδυνος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Σίγουρα είμαστε σε χειρότερο στάδιο από ό,τι ήμασταν ένα χρόνο πριν» δήλωσε ο Gilbert.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια οικονομικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περισσότερους ανασταλτικούς παράγοντες φέτος, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερες διακυμάνσεις στις αγορές.
«Παρ' όλο που οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι ΟΚ το επόμενο έτος, τα χρηματιστήρια μας λένε κάτι εντελώς διαφορετικό.
Συνήθως είναι μια πολύ καλή ένδειξη για το μέλλον και μας λένε ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης