Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιμένοντας μία τεχνική αντίδραση από τις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιμένοντας μία τεχνική αντίδραση από τις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις τραπεζικές μετοχές. Δεν το έχουμε κάνει εδώ και μήνες, αλλά τι να κάνεις που επηρεάζουν και δείχνουν μία εικόνα για το τι βλέπουν οι ξένοι για τη χώρα.

Πτωτικά και σήμερα ξεκίνησαν με την Εθνική να έχει στα πρώτα λεπτά τις μεγαλύτερες απώλειες. Υποτονικά οι υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Χαμηλός και ο τζίρος.

Αν μπορέσουν να βγάλουν μία τεχνική αντίδραση μετά την πίεση των τελευταίων ημερών, θα βοηθήσουν στη γενικότερη βελτίωση της εικόνας της αγοράς.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Το ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει στραφεί σε ποιοτικά χαρτιά του 25άρη και σε αυτά που θα δώσουν και το 2019 καλές μερισματικές αποδόσεις.

Και επειδή κάποια είχαν υποχωρήσει αρκετά, η απόδοση έγινε μεγαλύτερη, εξέλιξη που την εκμεταλλεύτηκαν κάποιο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζουν να χτίζουν θέση οι ξένοι, μέσω γνωστής χρηματιστηριακής του Λονδίνου. Από εκεί πούλησαν στα ψηλά και πάνω από τα 2 ευρώ, από εκεί αγοράζουν και στα χαμηλά του 1,25 ευρώ.

Εδώ ο ορίζοντας είναι μακροπρόθεσμος, γιατί πρόκειται για turnaround story. Έχει γίνει καλή αρχή από τη διοίκηση αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Εντυπωσιακή και στο σημερινό ξεκίνημα. Σε λίγο διάστημα από τα χαμηλά των 1,20 ευρώ έχει πάει στα 2,20 ευρώ με την προοπτική πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Εξαιρετικό το ρεπορτάζ της Ελένης Μπότα στον κλάδο των επιχειρήσεων. Σημειώνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση λέει πουλάει. Εμείς πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα πουλήσει και η αποτίμηση του ξενοδοχείου δεν είναι 88 εκατ. ευρώ που δείχνει το ταμπλό.

Η μετοχή είναι στα 2,17 ευρώ με υψηλό στα 2,21 ευρώ και όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Θυμίζουμε πως το Bankingnews και ο γράφων έχει από πολύ χαμηλά επίπεδα εντοπίσει τη μετοχή τότε που έβγαιναν στο σφυρί ξενοδοχεία στην Αθήνα προς 60 εκατ. ευρώ και αυτή έκανε 50 εκατ. ευρώ και λιγότερα.

NEXANS: Τελειώνουν όλα όπως φαίνεται. Η μετοχή στο ξεκίνημα έχει κάνει όγκο 22 χιλ. τεμάχια και λογικά πλέον είναι οριακά χαμηλότερα του 90% η δημόσια πρόταση.

Στο επόμενο διάστημα Nexans, Υγεία και Ντρουκφάρμπεν θα αποχωρήσουν από το ΧΑ μέσω επιτυχημένων δημόσιων προτάσεων. Για να δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν.

PROFILE: Συνεχίζει και η συγκεκριμένη τις θετικές συνεδριάσεις. Έχει ενισχυθεί από την αρχή του έτους 15% και η αποτίμηση έχει φτάσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Έχει υψηλή ρευστότητα, ακίνητο και καλό business. Έκανε και μία εξαγορά που της δίνει βελτίωση στα μεγέθη. Περιμένουμε δωδεκάμηνο να δούμε τι κέρδη θα βγάλει.

CRETA FARMS: Τελευταία μέρα για το δικαίωμα σήμερα και παίζει με discount έναντι της μετοχής. Η μετοχή με μικρό όγκο ξεκίνησε με απώλειες 7% αλλά οι αγοραστές βγαίνουν πιο ψηλά και με καλές εντολές. Υπάρχει ένα χάσμα αγοραστή-πωλητή στο ξεκίνημα.

ΟΠΑΠ: Βελτιωμένη η εικόνα της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να έχει περάσει πάνω από τα 8,40 ευρώ και να αποτιμάται 2,68 δισ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Κινητικός και σήμερα ο τίτλος προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ σε αποτίμηση. Στο +2,3% και στα 0,2680 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μεγέθη και μερισματική απόδοση οδηγούν τη μετοχή στα 8 ευρώ. Τέλη Νοεμβρίου 2018 έκανε πράξεις κάτω από τα 7 ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης