Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit

Barclay (Βρετανία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Brexit, η επιλογή διοργάνωσης ενός νέου δημοψηφίσματος θα «έβλαπτε τη δημοκρατία»
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο του να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (22/1) ο αρμόδιο Βρετανός υπουργός, Stephen Barclay, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μία «άσκηση ακρόασης» προκειμένου να δημιουργηθεί μία πρόταση για την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα περιλαμβάνει μία λύση για τα ιρλανδικά σύνορα και η οποία θα έχει τη στήριξη από την πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι Βρυξέλλες θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο απόσυρσης χωρίς συμφωνία», επικαλούμενος τις πιθανές ζημίες που θα σημειωθούν σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ολλανδία.
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι η τρέχουσα συμφωνία, η οποία επετεύχθη ανάμεσα στην πρωθπουργό Theresa May και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η οποία απορρίφθηκε από το Κοινοβούλιο, αποτελεί την «πιο δημοφιλή» από τις διαθέσιμες επιλογές.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, ο κ. Barclay δήλωσε ότι μία τέτοια επιλογή θα «έβλαπτε τη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε ότι οι νομοθέτες της Βρετανίας αναγνωρίζουν την ανάγκη να υπάρξει συμβιβασμός.
«Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας έχει επαρκή στήριξη», καταλήγει ο Βρετανός υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης