Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δεν αναγνωρίζουμε τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη λειτουργία της Συνθήκη INF

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Δεν αναγνωρίζουμε τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη λειτουργία της Συνθήκη INF
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δείξει «πρωτοφανή διαφάνεια» αναφορικά με τον πύραυλο 9M729
Την πρόθεση της Ρωσίας να δείξει «πρωτοφανή διαφάνεια» αναφορικά με τον πύραυλο 9M729 εξέφρασε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καθώς το σχετικό ζήτημα έχει αποτελέσει τη βασική αιτία αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov, «είμαστε έτοιμοι να δείξουμε πρωτοφανή διαφάνεια για τον πύραυλο 9M729, ο οποίος έχει προακλέσει τόσο μεγάλο συναγερμό στους Αμερικανούς», προσθέτοντας ότι «τους έχουμε προσφέρει μία παρουσία και μία ενημέρωση σχετικά με τον πύραυλο, κάτι το οποίο δεν προκύπτει από το περιεχόμενο της ίδιας της Συνθήκης INF».
Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος διευκρίνησε ότι «επιμένουμε οι Αμερικανοί να λάβουν πρακτικά μέτρα για να αμβλύνουν τις ανησυχίες μας για τα συστήματα Aegis Ashore τα οποία αναπτύσσονται στη Ρουμανία, και η ανάπτυξη των οποία προγραμματίζεται επίσης σύντομα στην Πολωνία».
Αναφορικά με την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουμε από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF), ο κ. Ryabkov τόνισε ότι «το Κρεμλίνο δεν αναγνωρίζει τη μονομερή απόφαση της Ουάσιγκτον να αναστείλει τη λειτουργία της Συνθήκης INF».
Το ζήτημα της Συνθήκης INF αναμένεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στη Μόσχα και το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ αργότερα εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αποστολή στο ΝΑΤΟ.
«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για την επόμενη σύνοδο της Ρωσίας και του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, η οποία θα επικεντρωθεί στην κατάσταση της Συνθήκης INF», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης