Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Merkel - Macron με στόχο τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού εν μέσω αντιδράσεων

Συμφωνία Merkel - Macron με στόχο τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού εν μέσω αντιδράσεων
Ο Μacron κατήγγειλε από την πλευρά του τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η γαλλική άκρα δεξιά για να επιτεθεί στη νέα γαλλογερμανική συνθήκη
Την προσέγγιση Γαλλίας και Γερμανίας στον τομέα της άμυνας προβλέπει η νέα συνθήκη γαλλογερμανικής συνεργασίας, η οποία υπεγράφη σήμερα από τον πρόεδρο Emmanuel Macron και την καγκελάριο Angela Merkel στο Ααχεν.
H συνθήκη αποτελεί συμβολή στη δημιουργία, μακροπρόθεσμα, ενός ευρωπαϊκού στρατού, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Γαλλία και η Γερμανία «φέρνουν την συμβολή τους στην δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού» με το κείμενο αυτό, τόνισε στη ομιλία την μετά την υπογραφή της συνθήκης η Μerkel, εστιάζοντας ειδικότερα στην ανάπτυξη μίας «κοινής στρατιωτικής κουλτούρας και μίας κοινής βιομηχανίας όπλων».
Ο Μacron κατήγγειλε από την πλευρά του τα ψεύδη που χρησιμοποίησε η γαλλική άκρα δεξιά για να επιτεθεί στη νέα γαλλογερμανική συνθήκη.
«Όσοι παρωδούν ή διασπείρουν ψεύδη κάνουν κακό στην Ιστορία μας και στους λαούς μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος σε όσους χρησιμοποίησαν ψεύτικες πληροφορίες για να δυσφημήσουν την συνθήκη.
Η Marine Lepen, επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, διέδωσε ότι η γαλλογερμανική συνθήκη προβλέπει ότι η Γαλλία θα εγκαταλείψει την έδρα του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι η γερμανική θα γίνει η γλώσσα των διοικητικών υπηρεσιών στην Αλσατία και την Λορένη.
Στο πλαίσιο αυτό, Macron και Μerkel βρέθηκαν κατά την άφιξή τους στο Ααχεν αντιμέτωποι με δεκάδες άτομα, ορισμένα από τα οποία φορούσαν κίτρινα γιλέκα και φώναζαν «Εξω η Μerkel» και «Μacron παραιτήσου».
Ορισμένοι φώναζαν «Aufstehen» (Σηκωθείτε), δηλαδή το όνομα ενός κινήματος που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο από διάσπαση του Die Linke και το οποίο προσπαθεί να κάνει εισαγωγή του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» από την Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης