Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση δεικτοβαρών μετοχών του ΧΑ

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση δεικτοβαρών μετοχών του ΧΑ
Τα κρίσιμα τεχνικά σημεία για τις μετοχές των Coca Cola, ΟΤΕ, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο
Παρά το διεθνές κλίμα καχυποψίας για την απαρχή ενός Bear market κάποιες δεικτοβαρείς μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου όπως αυτές που παραθέτουμε παρακάτω έχουν αρχίσει και τοποθετούν ανοδικά διαγραμματικά βάρη στην πλάστιγγα της τάσης του Γενικού Δείκτη, αναφέρει σε τεχνική του ανάλυση, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Ξεκινάμε τη τεχνική διερεύνηση με τη μετοχή της Coca Cola HBC η τιμή της οποίας έχει περάσει ανοδικά πάνω από το επίπεδο των 27,50 ευρώ και κινείται πλέον «ελεύθερη» προς την αντίσταση των 29,60 ευρώ.
Σημείο, όπου διαγραμματικά αποτελεί την τοπική κορυφή του ώμου από τον περασμένο σχηματισμό Head & Shoulders.
Ανοδική διάσπαση των 29,60 ευρώ θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα ανοίγοντας το δρόμο για τιμές άνω των 30 ευρώ επηρεάζοντας έτσι και το Γενικό Δείκτη μιας που ρυθμίζει το 10,88%.
Η μετοχή του ΟΤΕ έχει θελήσει να εισέλθει με αξιώσεις μέσα στο εύρος διακύμανσης των 10,90 με 11,10 ευρώ αποδεικνύοντας έτσι διαγραμματικά ότι έχει δυνάμεις για μια ανοδική κίνηση άνω της πολύ σημαντικής αντίστασης των 11,38 ευρώ.
Αδυναμία όμως πατήματος άνω των 10,90 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα επαναφέρει τη μετοχή κάτω από τη στήριξη των 10,44 ευρώ θέτοντας ως στόχο τα 10 ευρώ.
Την όρεξή του για τα κρίσιμα επίπεδα των 20,90 με 21 ευρώ έχει ανοίξει ο ΤΙΤΑΝ με τη δραπέτευσή του μετά από 65 συνεδριάσεις συσσώρευσης πάνω από το όριο των 20 ευρώ.
Οι επόμενες συνεδριάσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς εάν επιβεβαιωθεί μια πιθανή ανοδική διάσπαση της μεσοπρόθεσμης τοξοειδής γραμμής τάσης στα 20,78 ευρώ τότε ο ΤΙΤΑΝ μπαίνει περιέργως σε ανοδικά νερά.
Στα υπόψιν και η αύξηση του όγκου συναλλαγών.
Επίσης ο ΟΠΑΠ δείχνει διαγραμματικά ότι ξεφεύγει από το καθοδικό στροφέα, που τον έσπρωξε πάνω στα 7,55 ευρώ ανοίγοντας ανοδικό μέτωπο με τη σημαντική περιοχή αντίστασης των 8,70 ευρώ.
Πέρασμα πάνω από εκεί θα δώσει πόντους στο σενάριο ώθησης προς το επίπεδο της προηγούμενης ισχυρής «νίκης» των πωλητών στα 9,48 ευρώ.
Τέλος το παζλ των αγοραστών έρχεται να συμπληρώσει ο Μυτιληναίος με την ανοδική τμήση της καθοδικής γραμμής τάσης του περασμένου Σεπτεμβρίου στα 7,76 ευρώ ανοίγοντας ένα περιθώριο προσέγγισης των 8,24 ευρώ.
Ανοδική συνέχεια πέραν των 8,30 ευρώ θα θέσει θέμα αγοραστικής εισόδου και στους πιο αργούς θεσμικούς επενδυτές καθώς η μετοχή θα αρχίζει να βλέπει τη ζώνη αντίστασης των 8,80 με 9 ευρώ, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης