Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» Καμμένου κατά Κουντουρά - Φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες του υπ. Τουρισμού

«Πόλεμος» Καμμένου κατά Κουντουρά - Φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες του υπ. Τουρισμού
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, αφήνοντας αιχμές κατά της πρώην συνεργάτιδάς του για παρανομίες
Στο στόχαστρο του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου έχει μπει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρνει στη Βουλή τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, αφήνοντας αιχμές κατά της πρώην συνεργάτιδάς του για παρανομίες.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την κίνηση είναι πολύ σοβαρά.
Τo διάστημα που η κ. Κουντουρά ήταν υπουργός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος δεν είχε ενδείξεις για πιθανές παρατυπίες;
Ή μήπως είχε, αλλά έκανε τα στραβά μάτια;
Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος ζητά να διαβιβαστούν όλα τα σχετικά στοιχεία για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα των μνημονίων συνεργασίας, τα στοιχεία για την διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών, τις εταιρείες που ανέλαβαν τα έργα, τις δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας Ρωσίας καθώς και το βιογραφικό της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου.



«Ναι» σε πρόταση μομφής

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στάση του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα προχωρά ο Πάνος Καμμένος στην προσπάθεια του να... αποτινάξει το παρελθόν του και τη στήριξη που προσέφερε παλιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση της δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αν και επί της ουσίας δεν επηρεάζει τις εξελίξεις, πρόκειται για μια απόφαση που προδιαγράφει τη στάση που έχει αποφασίσει να τηρήσει ο κ. Καμμένος μετά το «διαζύγιο» του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα (22/1/2019) ο κ. Καμμένος συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Τάκη Μπαλτάκο.
Η συνάντηση έγινε σε ανταπόκριση της πρόσκλησης που είχε απευθύνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τη δημιουργία κοινού μετώπου, απ’ το οποίο «δεν αποκλείεται κανείς».
Βγαίνοντας από τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος είπε πως έχει τονίσει ότι «οι ΑΝΕΛ θα κάνουν τα πάντα για να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν όχι μόνο εκλογική συνεργασία αλλά και στήριξη πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που ενδέχεται να καταθέσει η ΝΔ, αν αυτή συνδεθεί αποκλειστικά με την επίμαχη Συμφωνία των Πρεσπών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος αλλά και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, συγκρότησαν το περασμένο καλοκαίρι κίνηση κατά την ανακοίνωση της οποίας ανέφεραν: «Ανακοινώνουμε την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης