Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, τη ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

tags :
Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, τη ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, τη ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
Με διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς κύρους και με φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μία ανοικτή και υψηλού επιπέδου συζήτηση που θα δώσει απαντήσεις σε καίριες προκλήσεις, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τέταρτη χρονιά, στους Δελφούς, το ομώνυμο διεθνές Φόρουμ. Αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεντρικοί τραπεζίτες από όλον τον κόσμο και πρoσωπικότητες διεθνούς κύρους και επιρροής από την οικονομία, την πολιτική, την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο «4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

 Το όραμά του για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αλλά και το στίγμα του φετινού 4ου, σκιαγράφησε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, ο ιδρυτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, Συμεών Γ. Τσομώκος.
«Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, τη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου- το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε μέσω του ανοιχτού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων σε μία ιστορικά συμβολική τοποθεσία, στη χάραξη στρατηγικής. Επιθυμούμε το Φόρουμ να γίνει φάρος που θα φωτίσει νέους δρόμους και θα δώσει απαντήσεις σε καίρια θέματα, μέσα από τις αναλύσεις των διεθνούς κύρους προσκεκλημένων του» σημείωσε ο κ. Τσομώκος, κατά την παρουσιάση του φετινού προγράμματος.
Εστιάζοντας στα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Φόρουμ, ο ιδρυτής του τόνισε: «Θα μιλήσουμε για την πολιτική, την οικονομία, την τεχνολογία, την ενέργεια, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε επενδυτικές ευκαιρίες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής ως επενδυτικού προορισμού και θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε πρωτοπόρες πρακτικές στο επιχειρείν, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση του τουρισμού και την ερευνητική συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς εργασίας».
Ενδεικτικό της διεθνούς διάστασης του Φόρουμ είναι πως οι διεθνείς συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος το 40% της συνολικής παρουσίας των ομιλητών.
Ειδικότερα, θα παραστούν ομιλητές από 13 χώρες, 42 από τις ΗΠΑ, 30 από τη Μεγάλη Βρετανία, 15 από τις Βρυξέλλες, 8 από τη Γαλλία, 7 από τη Γερμανία, 6 από την Ιταλία, 5 από το Ισραήλ, 3 από την Κίνα, 2 από τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» οι Ευρωπαίοι επίτροποι Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, ο καθηγητής στο Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ, επικεφαλής κεντρικών τραπεζών, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τέως επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρώην επίτροπος και πρόεδρος στο Κέντρο Σπουδών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Χοακίμ Αλμούνια, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Κάπλαν, ευρωβουλευτές, βουλευτές, πρέσβεις, συγγραφείς.
Οι εργασίες του «4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς» θα αρχίσουν παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ εντυπωσιακή αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τους διοργωνατές, και η εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων να έχουν ήδη επιβεβαιώσει συμμετοχή.
Η τετραήμερη διεθνής συνδιάσκεψη, η οποία μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια κατέστη θεσμός για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, θα φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν 80 επίκαιρα θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος.

Φέτος, η θεματολογία του Φόρουμ εστιάζει σε τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

α) Οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι διεθνείς τάσεις της εποχής και το μέλλον του πλανήτη.
β) Το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία πλατφόρμας για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Ευρώπη και την ευρύτερη μεσογειακή περιοχή.
γ) Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωεοκλογές.
δ) Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.
Σε κάθε πυλώνα εντάσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις.
Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φόρουμ, που διευρύνει διαρκώς τη διεθνή επιρροή του, έχουν συμβάλει διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Επίσης, συμμετέχουν κορυφαίες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ινστιτούτο Brookings, το Atlantic Council, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ίδρυμα Λασκαρίδη κ.ά., όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, καθώς και πληροφορίες για συμμετοχή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.delphiforum.gr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης