Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα καλά μικρομεσαία χαρίζουν υπεραξίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα καλά μικρομεσαία χαρίζουν υπεραξίες
ΑΓΟΡΑ: Συνεδριάσεις όπως η σημερινή αλλά και συνολικά των τελευταίων ημερών μας κάνει να αγαπάμε αυτό το «άθλημα».

Γιατί δε γίνεται βρε παιδιά να ασχολούμαστε μόνο με τις τράπεζες και αν θα τις σορτάρουν, αν θα πουλήσουν κόκκινα δάνεια ή θα βγάλουν κάποτε κέρδη.

Το χρηματιστήριο έχει πλήθος αξιόλογων μετοχών αλλά απουσιάζουν οι επενδυτές που θα τις διαλέξουν. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια απουσιάζουν και οι σωστοί επαγγελματίες της αγοράς που θα τις προτείνουν στους πελάτες τους. Πίστη στα θεμελιώδη λοιπόν. 

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Καλός ο τζίρος, στα 61 εκατ. ευρώ με 5 εκατ. ευρώ πακέτα και δεν παρατηρήσαμε ξεφορτώματα.

Αυτό που παρατηρήσαμε είναι πως αρκετά σαπάκια άρπαξαν την ευκαιρία και πήγαν limit up. Προσοχή λοιπόν στις μετοχές που επιλεγεται.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Ανοδικές ήταν 79 και πτωτικές 25. Ο όγκος συναλλαγών αρκετά καλός σε πολλές «ξεχασμένες» και βέβαια σε κάποιες δεν υπήρχαν πωλητές και σωστά έπραξαν οι κάτοχοι μετοχών.

ALPHA BANK: Έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και απέχει ένα σεντ από το 1 ευρώ. Η αντίδραση γενικότερα των τραπεζών βοήθησε την ψυχολογία.

FOURLIS: Με όγκο 120 χιλ. τεμάχια πήγε στα 4,17 ευρώ. Καλά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη για όσους αγόρασαν σημαντικά χαμηλότερα από τα 4 ευρώ. Έδωσε καλές ευκαιρίες η μετοχή.

ΟΤΕ: Έπιασε τα 11 ευρώ και πάλι με καλό όγκο και ωραία κίνηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξανά πάνω από τα 8 ευρώ. Μην τα ξαναλέμε, από τα φθηνότερα βαριά χαρτιά με καλή μερισματική απόδοση. Άλλο βέβαια να αγοράζεις κάτω από τα 7 ευρώ και άλλο πάνω από τα 8 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Θεαματική κίνηση! Μετά το χθεσινό +13%, σήμερα στο +10% και με αγοραστές στο κλείσιμο. Ο όγκος στις 59 χιλ. τεμάχια.

Η αποτίμηση στα 89 εκατ. ευρώ και εκτίμησή μας είναι πως αν πουληθεί το Porto Carras, δεν πρόκειται να γίνει πράξη στα 200 εκατ. ευρώ για παράδειγμα. Αλλά σε αυτήν την τιμή, η μετοχή θα πρέπει να λέει πολλά παραπάνω.

Άλλο βέβαια και εδώ να αγοράζεις στα 0,70 ευρώ ή στο 1,20 ευρώ προ ολίγων εβδομάδων και άλλο στα 2,20 ευρώ.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Με 12 χιλ. τεμάχια πήγε στο +9,37% και έμεινε εκεί. Οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 3 χιλ. μετοχές αλλά μάλλον δεν υπάρχουν πρόθυμοι.

Στην αποτίμηση των 102 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως παίρνεις μόνο κάποια από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η δίκαιη τιμή για τον όμιλο είναι αρκετά υψηλότερα.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στο +9,49% και στα 0,3460 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αγοραστές στο κλείσιμο. Το ατόπημα της διοίκησης να αποκρύψει την καταγγελία δανείων μας κάνει λίγο επιφυλακτικούς πλέον.

CRETA FARMS: Αν δεν βρήκαν χρυσό μέσα στα ζαμπονάκια δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το τι συμβαίνει. Η αύξηση δεν είναι, η κερδοφορία δεν είναι, τι είναι;

Πάει κάπου η σκέψη μας αλλά δεν είναι για συζήτηση. Η αποτίμηση πάντως των 30 εκατ. ευρώ είναι απαιτητική για την εισηγμένη.

Τα υψηλά δάνεια βέβαια φταίνε αλλιώς η εταιρεία έχει και προϊόν και πωλήσεις και πατέντες. Αν βελτίωνε λίγο τα κόστη και έφτιαχνε τις ταμειακές ροές θα λέγαμε άλλα.

ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ: Από τον όμιλο της οικογένειας, αυτή θεωρούμε πως αξίζει καλύτερη αποτίμηση. Στο +5,51% και στα 1,34 ευρώ με όγκο 88 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 502 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Πάλι υπήρχε μεγάλη εντολή στα 0,1450 ευρώ πάνω από 200 χιλ. τεμάχια. Κάποιος βέβαια που θέλει να πουλήσει δεν το κάνει έτσι. Επομένως ας προσέχει αν δεν θέλει να τα χάσει, γιατί τώρα οι επενδυτές βγάζουν κέρδη και αυξάνουν το ρίσκο που αναλαμβάνουν.

Και στη συγκεκριμένη με τις εισπράξεις που αναμένονται μάλλον δεν θα ρισκάρει και πολλά. Στο +3,21% και στα 0,1445 ευρώ με όγκο 5,7 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 14,6 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Στο +31% από την αρχή του έτους. Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές και με καλύτερο όγκο σήμερα. Στα 9,5 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και θέλουμε καλό 12μηνο για να πούμε πως πρέπει να δει υψηλότερα επίπεδα. Αλλά θα αργήσει…

ΑΝΕΚ: Στο +10,19% αφού το κλίμα ήταν υποστηρικτικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης