Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Σε νέο κλοιό πιέσεων η Wall Street - «Καμπανάκι» για τους επενδυτές

Nomura: Σε νέο κλοιό πιέσεων η Wall Street - «Καμπανάκι» για τους επενδυτές
«Σήμα πώλησης» η διολίσθηση του S&P 500 κάτω από τις 2.600 μονάδες
Την ανάγκη οι επενδυτές να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στις διακυμάνσεις της Wall Street, τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Nomura, Charlie McElligott, σε report του, τονίζοντας ότι η καλύτερη κίνηση θα ήταν να προχωρήσουν σε πωλήσεις μετοχών, μόλις ο κορυφαίος δείκτης  S&P 500 «σπάσει» συγκεκριμένα επίπεδα.

Μετά από μία ανοδική πορεία «ανακούφισης», καθώς υπήρξαν ελπίδες συμβιβασμού μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον εμπορικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει, όλες οι αγορές και όχι μόνο η Wall Street έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Με «χρήση» της τεχνικής ανάλυσης ο McElligott, καταθέτει μία σειρά επιπέδων στα οποία εάν βρεθεί ο δείκτης S&P 500, καλό θα ήταν οι επενδυτές να αρχίσουν να γίνονται πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους.

Επιπρόσθετα όσοι δεν «πιστεύουν» στις διαγραμματικές απεικονίσεις υπάρχουν και ορισμένα βασικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας που μπορούν να τους πείσουν, ότι η μελλοντική πορεία των αγορών δεν θα είναι και τόσο θετική.
Ένα εκ των βασικότερων είναι ότι η Fed θα συνεχίσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική, εκτός φυσικά εάν υπάρξουν πολύ δραματικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Φυσικά εάν συμβεί αυτό εκ νέου οι αγορές θα αντιδράσουν με sell off.

Την ίδια ώρα αρκετοί βασικοί δείκτες των αγορών κινούνται ισχυρά πτωτικά, αποτελώντας ένα «καμπανάκι κινδύνου» για τους επενδυτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης