Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για τον χρυσό, στα 1.283,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδος για τον χρυσό, στα 1.283,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με οριακή άνοδο 80 σεντς στα 1.283,40 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα (22/1/2019) ο χρυσός, καθώς οι αυξανόμενες ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης έστρεψαν τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια, με τους δείκτες της Wall Street να δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Χθεσινά απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας έδειξαν ότι το 2018 αναπτύχθηκε με τον μικρότερο ρυθμό των τελευταίων 28 ετών.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε χθες τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, στο 3,5% για το 2019 και στο 3,6% για το 2020, κατά 0,2% και 0,1% χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου.
Για την περικοπή των προβλέψεών του, το ΔΝΤ επικαλέστηκε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 80 σεντς στα 1.283,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 96,2 μονάδες, ενώ η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,6% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,296 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Πιέσεις στο δολάριο άσκησαν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών να συρρικνώνονται κατά 6,4% τον Δεκέμβριο του 2018 και να υποχωρούν στον εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό των 4,99 εκατ. μονάδων -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, στο Νταβός, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, από όπου θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.
Την ίδια ώρα, ανήσυχοι παραμένουν οι επενδυτές αναφορικά με το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έστειλε σήμερα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης