Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμου Αναστασιάδη

tags :
Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμου Αναστασιάδη
Ξεχωριστή χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την προσφορά του στην ελληνική δημοσιογραφία
(upd) Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου 2019 ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, μετά από μακρά ασθένεια.
Ο πολιτικός κόσμος εκφράζει τα συλληπητήριά του για τον θάνατό του.
Ο Θ. Αναστασιάδης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, δίνοντας μία άνιση, όπως αποδείχθηκε μάχη, με την επάρατη νόσο.
Εδώ και αρκετό διάστημα είχε αποσυρθεί από τις καθημερινές του δραστηριότητες στον χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ παρέμενε στην Ελβετία όπου και βρίσκεται η οικογένειά του.
Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1958.
Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.
Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.
Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες). Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Αλέξης Τσίπρας

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.
«Ο Θέμος Αναστασιάδης υπήρξε από τους πιο σφοδρούς πολέμιους της Αριστεράς και εμού προσωπικά.
Η ζωή κι ο θάνατος όμως, έχουν τους δικούς τους κανόνες που επιβάλλουν τον σεβασμό πάνω και πέρα από διαφορές.
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, στους φίλους και τους συνεργάτες του», αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.



ΝΔ


Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
«Στην μακρά πορεία του στη δημοσιογραφία, από τις πρώτες μέρες της ελεύθερης ραδιοφωνίας στον 9,84, την αρθρογραφία του σε πολλές εφημερίδες, αλλά και την παρουσία του στην τηλεόραση, ο Θέμος Αναστασιάδης άφησε το δικό του διακριτό στίγμα.
Στην σύζυγό του, τα παιδιά του και σε όλους τους εργαζόμενους του “Πρώτου Θέματος” απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Κίνημα Αλλαγής

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν ευφυέστατο και πετυχημένο δημοσιογράφο, έναν άνθρωπο με αστείρευτο χιούμορ στον οποίο χρωστάμε πολλά χαμόγελα της καθημερινότητας μας.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Θέμο», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Ευ. Βενιζέλος:

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θέμου Αναστασιάδη που έφυγε πρόωρα μετά από σκληρή δοκιμασία που δύσκολα αντέχει κάποιος όσο χιούμορ και αυτοσαρκασμό και αν διαθέτει.
Οικογένεια του είναι και η ομάδα του Πρώτου Θέματος τη φυσιογνωμία του οποίου καθόρισε».
Με αυτά τα λόγια και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτησε τον Θέμο Αναστασιάδη.

Ποτάμι

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Θέμου Αναστασιάδη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«Το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη, σε ηλικία μόλις 61 ετών.
Θερμά συλλυπητήρια στους φίλους και συναδέλφους του στο Πρώτο Θέμα. Κουράγιο στην οικογένειά του», αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ένωση Κεντρώων


Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη. Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση «παρότι "φεύγει" πολύ νέος, ο Θέμος, αφήνει την έντονη σφραγίδα του στο χώρο των ΜΜΕ. Καυστικός, ανατρεπτικός, διεισδυτικός και προ πάντων με αστείρευτο χιούμορ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

ΕΣΗΕΑ: Ξεχωριστή η πορεία του Θέμου Αναστασιάδη στην ελληνική δημοσιογραφία

Συλλυπητήρια εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 61 ετών.
Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία έκανε τον Μάιο του 1981 στην οικονομική εφημερίδα «Εξπρές», αρχικά σε ρεπορτάζ αγοράς και στη συνέχεια στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Από το 1985, παράλληλα με την «Εξπρές», άρχισε τακτική συνεργασία σε ελεύθερα οικονομικά θέματα με την «Καθημερινή».
Από το 1986 εργάστηκε στην «Καθημερινή» και στην «Βραδυνή» στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Το 1987 ανέλαβε υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος της «Βραδυνής» και την καθημερινή στήλη σχολίων «Βραδυνά».
Το 1988 εντάχθηκε στο πολιτικό τμήμα της «Καθημερινής», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.
Το 1995 μεταπήδησε στην «Ελευθεροτυπία», αναλαμβάνοντας με ένα εντελώς δικό του, ξεχωριστό στυλ, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και το ύφος της εφημερίδας, την ημερήσια στήλη «Μαύρη Τρύπα», η οποία ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων αλλά απέκτησε και φανατικό κοινό.
Το 1998 είναι συνεκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Πρωταθλητής», στην οποία αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια.
Από το 2005 υπήρξε συνεκδότης της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και εν συνεχεία ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου «Πρώτο Θέμα Α.Ε.».
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεκίνησε με επιτυχία να παρουσιάζει τις χιουμοριστικές εκπομπές «Νοκ 'Αουτ» και «Μπίλιες», ενώ η μεγαλύτερη τηλεοπτική του επιτυχία υπήρξε η εκπομπή «ΟΛΑ», η οποία από τα μέσα του 2006 προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1.
Ο Θέμος Αναστασιάδης διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία.
Η αρθρογραφία του υπήρξε καυστική.
Ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δημοσιογράφος που γρήγορα ξεχώρισε, ενώ και οι εκδοτικές του απόπειρες αποτέλεσαν τομή στον ελληνικό Τύπο.
Η Ένωση Συντακτών εκφράζει στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θερμά συλλυπητήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης