Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε η Yulia Tymoshenko

tags :
Ουκρανία: Την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε η Yulia Tymoshenko
Ουκρανία: Την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε η Yulia Tymoshenko
Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Yulia Tymoshenko ανακοίνωσε σήμερα (22/1) την υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν φαβορί απέναντι στον πρόεδρο P. Poroshenko.
Η Yulia Tymoshenko έκανε την ανακοίνωση ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών της κατά την διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός της Batkivchtchina (Πατρίδα).
«Σήμερα μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο επιτυχίας, ευτυχίας και ευημερίας...
Ξεκινούμε την πορεία τη Ουκρανίας προς τα εμπρός, προς το μεγαλείο», είπε, παραδεχόμενη ότι κατά το παρελθόν έκανε λάθη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Poroshenko, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, έρχεται δεύτερος μετά την Yulia Tymoshenko, η οποία ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2010 και του 2014.
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου και ο δεύτερος δύο εβδομάδες αργότερα, αν κανένας υποψήψιος δεν έχει εξασφαλίσει περισσότερο του 50% των ψήφων.
Η Yulia Tymoshenko το 2009 ηττήθηκε από τον V. Yanucovic.
Μετά την ήττα της, καταδικάστηκε από το νέο καθεστώς σε φυλάκιση επτά ετών για κακοδιαχείρηση την περίοδο της θητείας της - δίωξη που γενικά  θεωρήθηκε προσπάθεια πολιτικής της εξόντωσης και προκάλεσε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.
Ενώ ήταν στην φυλακή πέρασε μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της και τελικά αποφυλακίστηκε το 2014, έπειτα από τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία.
Αμέσως μετά την αποφυλάκισή της, εμφανίστηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, σε μία εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης