Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά τις νέες φονικές εχθροπραξίες μεταξύ αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων

tags :
Λιβύη: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά τις νέες φονικές εχθροπραξίες μεταξύ αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων
Λιβύη: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Τρίπολη, μετά τις νέες φονικές εχθροπραξίες μεταξύ αντίπαλων παραστρατιωτικών ομάδων
Οι αντίπαλες παραστρατιωτικές ομάδες που αναμετρούνταν στα νότια προάστια της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, συμφώνησαν να παύσουν πυρ, ανακοίνωσαν μεσολαβητές.
Στις μάχες ήρθαν εκ νέου αντιμέτωπες παραστρατιωτικές οργανώσεις της Τρίπολης με μια ένοπλη ομάδα από την Ταρχούνα (60 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης), που αυτοαποκαλείται «7η Ταξιαρχία».
Οι εχθροπραξίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ενώ άλλοι 65 τραυματίστηκαν, κατά έναν απολογισμό του υπουργείου Υγείας μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κλείστηκε χάρη στη μεσολάβηση προεστών από την πόλη Μπάνι Ουάλιντ, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης.
Κατά τη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα, οι αξιωματούχοι εξήγησαν ότι οι παραστρατιωτικές ομάδες που συγκροτούν τη Δύναμη Προστασίας της Τρίπολης και η «7η Ταξιαρχία» αποδέχθηκαν τους όρους της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη από στελέχη της αυτοδιοίκησης στην Ταρχούνα και στην Τρίπολη.
Το κείμενο προβλέπει κυρίως την «οριστική» διακοπή των μαχών, την αποχώρηση των παραστρατιωτικών από τα νότια προάστια της λιβυκής πρωτεύουσας και την επιστροφή τους στις πόλεις τους καθώς επίσης και την ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων των μαχητών που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες.
Μια προηγούμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα είχε ήδη συναφθεί τον Σεπτέμβρη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έπειτα από τις συγκρούσεις στις οποίες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 117 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 400 και πλέον από τα τέλη του Αυγούστου ως τις αρχές του Σεπτέμβρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης