Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη πανελλήνια απεργία τα ΕΛΤΑ – Πορεία εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών

tags :
Σε 24ωρη πανελλήνια απεργία τα ΕΛΤΑ – Πορεία εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και για χιλιάδες απολύσεις
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι κάνουν λόγο για «περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και γιαχιλιάδες απολύσεις προσωπικού».
Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει πορεία για τις 11:00 το πρωί από το θέατρο "ΑΛΦΑ" στην Πατησίων προς το υπουργείο Οικονομικών.
«Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο «βιωσιμότητας» (;) του Οργανισμού.
Για μία ακόμη φορά, «βαφτίζεται» εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%!
Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο» υποστηρίζει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης