Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ανοιχτό να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κουμουτσάκος: Ανοιχτό να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Είμαστε αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της από τη Βουλή» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο οπλοστάσιό της».
«Όλοι οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους.
Εδώ και χρόνια η ΝΔ ήθελε να βρεθεί μία λύση στη διαμάχη με τα Σκόπια, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, αναφέροντας πως η λύση αυτή έπρεπε να κινηθεί σε τρεις άξονες: να μην έχει κανείς άλλος τη δυνατότητα να μονοπωλήσει την ιστορία της Μακεδονίας και τον πολιτισμό της, να μην έχει βλέψεις σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας και να μην υπάρχουν αλυτρωτικές διαθέσεις.
«Τέτοια λύση θα μπορούσαμε να είχαμε το 2008», υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά κρίθηκε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στις επόμενες ώρες, ο κ. Κουμουτσάκος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό.
«Τόσο η σιωπή του όσο και οι παρεμβάσεις του Κ. Καραμανλή έχουν μόνο ένα κίνητρο: να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εθνικός διχασμός.
«Οφείλουμε απέναντι στις επόμενες γενιές να μην φάμε τις σάρκες μας.
Θα κάνουμε αυτό που πρέπει χωρίς «μιάσματα» και «προδότες» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης