Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Πτώση -0,62% για το Brent

Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Πτώση -0,62% για το Brent
Αποδυνάμωση, με απώλειες -0,74% και για το αμερικανικό αργό
Πτωτική πορεία ακολούθησε σήμερα 23/1 το πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τον φόβο της ύφεσης να μην έχει απομακρυνθεί από τις αγορές.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξης του 0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε 0,74% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες (22/1) το πετρέλαιο σημείωσε πτώση της τάξεως του -2% εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, γεγονός που τους οδήγησε σε ασφαλέστερα επενδυτικά «καταφύγια», όπως είναι ο χρυσός.

Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, οδηγώντας σε πτώση της τιμής του.
Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Ιαπωνία που αφορούν το σύνολο του 2018 υποχώρησαν στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1979, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας.
«Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση της Κίνας θα «κάνει όλα όσα μπορεί για τη σταθερότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης