Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν θα ήταν καταστροφικό ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν θα ήταν καταστροφικό ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Ακόμη και το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης για το Brexit θα μπορούσε να αποδειχθεί διαχειρίσιμο
Δεν θα ήταν καταστροφικό ένα Brexit χωρίς συμφωνία, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο SkyNews, αμφισβητώντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς ότι ένα "μη-deal" Brexit θα ήταν οικονομική καταστροφή.
Ακόμη και το σενάριο της χειρότερης περίπτωσης για το Brexit θα μπορούσε να αποδειχθεί διαχειρίσιμο.
Μια μη συμφωνία για το Brexit, σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανέλθει στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Μιλώντας στο Sky News στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Gurria δήλωσε: «Οι κανόνες του ΠΟΕ ... δεν υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες, όλοι οι άνθρωποι υπόκειται σήμερα στους κανόνες του ΠΟΕ.
"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ, αλλά αυτή ήταν η βούληση του βρετανικού λαού, οπότε το διαχειριζόμαστε", δήλωσε.
Τα σχόλια αυτά πάντως εμφανίζουν πολύ διαφορετικό τόνο από τις επίσημες προβλέψεις του ΟΟΣΑ, οι οποίες προειδοποίησαν για σοβαρό οικονομικό κόστος από μια μη-συμφωνία Brexit, με το εθνικό εισόδημα του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι 2% χαμηλότερο από αυτό που θα ήταν.
Ωστόσο, ενώ ο Gurria είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια συμφωνία και ένα ομαλό Brexit θα ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα, η επίσημη ομαδοποίηση των ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου, θα εξασφάλιζε όσο το δυνατόν λιγότερες διαταραχές.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος του ΟΟΣΑ", δήλωσε.
"Θα διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί με τον πιο απρόσκοπτο τρόπο... και ότι το κόστος θα μειωθεί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης