Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Πραγματικό ενδεχόμενο η μη συμφωνία για το Brexit - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι

Fox (Βρετανία): Πραγματικό ενδεχόμενο η μη συμφωνία για το Brexit - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε» για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Ως ένα «πραγματικό ενδεχόμενο» χαρακτήρισε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox, το σενάριο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία για το Brexit, καλώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να είναι προετοιμασμένες.
Ειδικότερα, ο Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες καλεί όλες τις πλευρές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit.
«Δεν τους λέμε να προετοιμάζονται για αυτό, τους λέμε να προετοιμάζονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο κ. Fox, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Βρετανία είναι να μην τηρήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν «καταστροφικό».
Παράλληλα, ο Liam Fox ανέφερε ότι οι κινήσεις του κοινοβουλίου να καθυστερήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στηρίζονται από ανθρώπους οι οποίοι επιθμούν «να καθυστερήσουν το Brexit επ΄ αόριστον», ενώ επεσήμανε ότι το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων αποτελεί το κύριο «αδιέξοδο» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
«Η πρωθυπουργός Theresa May κατανοεί τη δύναμη της αντιπολίτευσης στο ιρλανδικό backstop ανάμεσα στην πλειοψηφία των βουλευρών, αλλά συζητάει με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βρει μία εναλλακτική λύση», τόνισε ο Βρετανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «οι τεχνολογικές λύσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο στο νησί της Ιρλανδίας».
Ωστόσο, ο κ. Fox εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με την επέκταση του Άρθρου 50 και το κατά πόσο μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να δώσει λύσει στο αδιέξοδο του Brexit, λέγοντας ότι «δε θα στοιχημάτιζα σε ένα τέτοιο σενάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης