Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Πιθανή η διάσωση της Συνθήκης INF - Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Πιθανή η διάσωση της Συνθήκης INF - Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τη Μόσχα να «διορθώσει τις παραβιάσεις της Συνθήκης INF»
Στο γεγονός ότι η Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας (INF) ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ διατηρεί ακόμα πιθανότητες διάσωσης, αναφέρθηκε σήμερα (23/1) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, στον απόηχο των συζητήσεων που είχε με την πλευρά της Μόσχας για το μέλλον της συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «έχω μιλήσει με τον Ρώσο συνάδελφό μου για το ζήτημα και του είπα ότι στηρίζόμαστε στη Ρωσία ώστε να διορθώσει τις παραβιάσεις της Συνθήκης και να αφοπλίσει τους πυραύλους της, έτσι ώστε η συνθήκη να έχει ακόμα πιθανότητες».
Νωρίτερα, ο Ρώσος ομόλογός του, Sergey Ryabkov, δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο διατήρησης της Συνθήκη ακόμα και μετά την αναστολή της εφαρμογής της από την πλευρά των Ηνωμένω Πολιτειών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έχει ενημερώσει τη Μόσχα πως η απόφασή της να αποσυρθεί από τη Συνθήκη είναι οριστική και ότι δε γίνεται να αλλάξει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι λόγοι που επικαλείται η Ουάσιγκτον είναι «αβάσιμοι» και ότι η αναστολή της συμφωνίας είναι «άκυρη από νομική άποψη».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη Συνθήκη, στον απόηχο των «απογοητευτικών» διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Ωστόσο, η πλευρά της Μόσχας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για παραβίαση της συμφωνίας, με τον κ. Ryabkov να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη συμφωνία μέσω ερευνών και ανάπτυξης πυραύλων ενδιάμεσης και μικρότερης εμβέλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης