Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JPMorgan): ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσαν να παρατείνουν την προθεσμία για μια εμπορική συμφωνία

Dimon (JPMorgan): ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσαν να παρατείνουν την προθεσμία για μια εμπορική συμφωνία
O διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, εκτίμησε ότι ΗΠΑ και Κίνα θα σημειώσουν αρκετή πρόοδο για να παρατείνουν την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2019
Ο εν εξελίξει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι σοβαρός, δήλωσε σήμερα (23/1/2019) ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, αλλά εκτίμησε ότι οι δύο χώρες θα σημειώσουν αρκετή πρόοδο για να παρατείνουν την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2019 για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει δεσμευτεί να αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών 200 δισ. δολ., στις 2 Μαρτίου, αν η Κίνα αποτύχει να διαχειριστεί ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
«Νομίζω ότι θα πετύχουν αρκετά - ένα είδος κατ’αρχήν συμφωνιών», ώστε να παραταθεί η προθεσμία, δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στο «CNBC», στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Εάν εφαρμοστούν δασμοί την 1η Μαρτίου, αυτό θα ήταν κακό για την παγκόσμια οικονομία», προειδοποίησε ο ίδιος.
Ο Dimon είπε ότι ακούγονται πολλές προειδοποιήσεις για μια επιβράδυνση ή ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ -επικαλούμενες τα γεωπολιτικά ζητήματα, τις εντάσεις γύρω από το Brexit και το κυβερνητικό shutdown.
Η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να αναπτυχθεί με ρυθμό 3%, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιλύσουν το αδιέξοδο, δήλωσε ο Dimon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης