Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Brexit - Στο -0,85% ο FTSE 100

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» σε εμπόριο και Brexit - Στο -0,85% ο FTSE 100
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06% στις 354,89 μονάδες
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (23/1/2019) τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street και τα μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, καθώς η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και το Brexit εξακολουθεί να επηρεάζει τους επενδυτές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06% στις 354,89 μονάδες.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,17% κι έκλεισε στις 11.071,54 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 4.840,38 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο -0,19% και στις 19.400,15 μονάδες.




Ο FTSE 100 στο Λονδίνο διολίσθησε κατά 0,85% κι έκλεισε στις 6.842,88 μονάδες.


Πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου άσκησε η βουτιά σχεδόν 39% στη μετοχή της Metro Bank, καθώς η βρετανική τράπεζα προειδοποίησε για μια επιβράδυνση της ανάπτυξής της στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Επίσης, περαιτέρω πιέσεις στις βρετανικές μετοχές άσκησε η άνοδος της στερλίνας, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι οι Εργατικοί στη Βρετανία υποστηρίζουν μια προσπάθεια βουλευτών που θα μπορούσε να καθυστερήσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δημοσίευμα της «The Sun» ανέφερε πως το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας υποστηρίζει μια προσπάθεια βουλευτών να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι που θα μπορούσε να πιέσει την κυβέρνηση να προσπαθήσει να καθυστερήσει την ημέρα του Brexit, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν μπορέσει να περάσει μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Περί τις 19:15, η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,8% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,307 δολ.
«Οι Εργατικοί έχουν δηλώσει στους υπέρμαχους ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ότι υποστηρίζει την τροπολογία “Cooper-Boles”», ανέφερε ο Steve Hawkes, αναπληρωτής πολιτικός συντάκτης της «Sun», αναφερόμενος σε δύο βουλευτές που υποστηρίζουν το σχέδιο.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δήλωσε πάντως από το βρετανικό κοινοβούλιο πως οι προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να χρησιμοποιήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία για να καθυστερήσουν το Brexit δεν απαντούν στο πώς η Βρετανία θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό που έχουμε δει είναι τροπολογίες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση όπου το Άρθρο 50 επεκτείνεται -αυτό δεν λύνει το θέμα, πάντα θα υπάρχει ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.
Η απόφαση παραμένει η ίδια: συμφωνία, όχι συμφωνία ή όχι Brexit», δήλωσε η May.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις αναφορές αμερικανικών μέσων ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε προσφορά της Κίνας γα συνάντηση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, εν μέσω έλλειψης προόδου σε ορισμένα ζητήματα.
«Η στρατηγική των ΗΠΑ μπορεί να είναι να αυξήσει την πίεση στην Κίνα εν όψει της προθεσμίας του Μαρτίου, αλλά αυτή η εξέλιξη έχει άβολη ερμηνεία για τις αγορές και θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακαλέσει υπερβολική μεταβλητότητα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Chang Wei Liang της Mizuho Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης