Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Revolut:Από χώρα σε χώρα, θα εξασφαλίσουμε τραπεζικές και εμπορικές άδειες ανά τον κόσμο

tags :
Revolut:Από χώρα σε χώρα, θα εξασφαλίσουμε τραπεζικές και εμπορικές άδειες ανά τον κόσμο
Η Revolut δημιουργεί μια παγκόσμια ομάδα αδειοδότησης ως βασικό μέρος της στρατηγικής της
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Revolut αποκάλυψε το σχέδιό του για τη δημιουργία μιας παγκόσμια ομάδας αδειών, που θα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση τραπεζικών, εμπορικών και πιστωτικών αδειών σε νέες αλλά και σε υπάρχουσες αγορές, ξεκινώντας με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η κίνηση αυτή θεωρείται πρωτοπόρα στον κόσμο, λόγω της ταχείας ανάπτυξης και απόκτησης αδειών.
Η νέα ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την εξ ολοκλήρου υλοποίηση της διαδικασίας απόκτησης άδειας -  ξεκινώντας από την επαφή με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τους εταίρους και τους ρυθμιστές, φτάνοντας μέχρι την εκτέλεση συγκεκριμένων παραδοτέων που απαιτούνται για την απόκτηση άδειας.
Αυτό θα επιτρέψει στη Revolut να προχωρήσει στην επόμενη φάση των παγκόσμιων σχεδίων της, καθώς αποσκοπεί στο να γίνει μια πραγματική παγκόσμια τράπεζα.
“Η δημιουργία αυτής της ομάδας δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Αναζητούμε, κατά προτίμηση, ανθρώπους που έχουν προηγούμενη εμπειρία στην εξασφάλιση τραπεζικής ή εμπορικής άδειας και θα πρέπει να είναι αρκετά τεχνικοί και άνετοι να εργάζονται σε ένα πολύ γρήγορο περιβάλλον " δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.
Το αρχικό στάδιο πρόσληψης θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας υψηλής λειτουργικής ομάδας αδειοδότησης. Οι ρόλοι που θα συνθέτουν τον πυρήνα της ομαδας ειναι, Capital, Liquidity and Financial Modelling Manager, a Licence Business Planning Manager, a Licence Project Manager for Banking, a Licence Project Manager for Trading and a Global Head of Licence Operations.
Αφού πρόσφατα εξασφάλισε μια ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, η Revolut προχωρά την αποστολή της για να γίνει η Amazon των τραπεζών.
Με σχεδόν 4 εκατομμύρια πελάτες, αποτελεί μια απο τις fintech εταιρείες με τραπεζικη άδεια που προσελκύει πελάτες από τις παραδοσιακές τράπεζες.
Με το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείπει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, η Revolut παρακολουθεί τις εξελίξεις του Brexit, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαμετακόμιση της άδειας της στην ΕΕ.
"Το Brexit είναι προφανώς λίγο ενοχλητικό για εμάς, αλλά ποτέ δεν ήμασταν μια αντιδραστική εταιρεία.
 Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει μια EMI άδεια τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη.
Τώρα που έχουμε μια ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, το επόμενο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε μια βρετανική τραπεζική άδεια».
"Κατά την διαδικασία αναζήτησης ταλέντων, δεν βλέπουμε κάποιο εμπόδιο από πλευράς των νέων σε πιθανή μετακόμιση τους στο Λονδίνο.
Συνεργαζόμαστε ενεργά με κυβερνητικούς υπουργούς για την άσκηση πιέσεων για μια εξειδικευμένη Visa για μηχανικούς λογισμικού υψηλού επιπέδου και επιστήμονες δεδομένων, έτσι ώστε θα είναι πολύ πιο εύκολο για ένα τέτοιο ταλέντο-επαγγελματία να μετακομίσει στη χώρα.
Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να παραμείνει το τεχνολογικό κεφάλι της Ευρώπης, η διαδικασία μετακίνησης ενός επαγγελματία πρέπει να γίνει όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται».
Ενώ η εταιρεία αρχικά επικεντρώνεται στην απόκτηση αδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Storonsky κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να προσλάβει ομάδες αδειοδότησης ώστε να αποκτήσει άδειες σε όλες τις μελλοντικές αγορές ανάπτυξής τους.
Η κίνηση θα κάνει τη Revolut να είναι μια τράπεζα με αδειοδότηση, πράγμα το οποίο θα αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας με πολλές διεθνείς αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης