Άμυνα – Διπλωματία

Η Συρία απείλησε να χτυπήσει το το αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τελ Αβίβ

tags :
Η Συρία απείλησε να χτυπήσει το  το αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τελ Αβίβ
Η Συρία απείλησε να χτυπήσει το  το αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τελ Αβίβ
Η Συρία απείλησε ότι θα χτυπήσει το αεροδρόμιο Ben Gurion του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, εκτός εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και βάλει τέλος στη χρόνια εισβολή της ισραηλινής αεροπορίας στον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με τον πρέσβη της Δαμασκού στον ΟΗΕ Bashar al-Jaafari.
«Δεν είναι πλέον καιρός τώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να σταματήσει τις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ στις περιοχές της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας;» αναρωτήθηκε  ο Bashar al-Jaafari.
«Ή μήπως πρέπει να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του ΟΗΕ ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να ανταποκριθούμε απέναντι  στην ισραηλινή επιθετικότητα χτυπώντας με τον ίδιο τρόπο στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ;»
Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες σχετικά με εικαζόμενες ιρανικές εγκαταστάσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδρομής στο διεθνή αερολιμένα της Συρίας, νότια της Δαμασκού.
Η επίθεση της Κυριακής το βράδυ του Ισραήλ περιελάμβανε δεκάδες απεργίες που αναφέρθηκαν από αεροσκάφη F-16 που πετούσαν πάνω από το Λίβανο με στόχο περιοχές εντός και γύρω από τη νότια Δαμασκό. Τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Pantsir και Buk της Συρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρριψαν  άγνωστο αριθμό εισερχόμενων ισραηλινών πυραύλων.
Συνολικά, 21 άτομα σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 12 μέλη της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, σύμφωνα με το i24 News, επικαλούμενοι εκθέσεις ελέγχου.
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία έχουν επανειλημμένα θέσει σε κίνδυνο τις αεροπορικές πτήσεις που λειτουργούν στην περιοχή - θέτοντας σε κίνδυνο δύο πολιτικά αεροσκάφη την ημέρα των Χριστουγέννων ενώ ασχολούνται με συριακούς στόχους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Συρία προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τερματίσει τις ισραηλινές επιδρομές, καθώς ο Bashar al-Jaafari κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία - που κατέχουν μόνιμες προσχωρήσεις στο Σώμα των Ηνωμένων Εθνών για την επιβολή της ισραηλινής επιθετικότητας - αγνοώντας την ευθύνη τους για ασφάλεια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. "
«Η κυριαρχία της αποκατάστασης του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν είναι ένα μόνιμο δικαίωμα της Συρίας που δεν υπόκειται σε διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο al-Jaafari.
Το Ισραήλ άρχισε να καταλαμβάνει τα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία μετά τον πόλεμο εξαετίας του 1967 - αποφεύγοντας την επέκταση της κυριαρχίας στην περιοχή για περισσότερο από μια δεκαετία έως ότου το εβραϊκό κράτος προσάρτησε την περιοχή το 1981.
Η Συρία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι τα ύψη του Γκολάν είναι το έδαφός τους, και το ζητά πίσω.
Το Ισραήλ διαφωνεί.
«Το Ισραήλ θα παραμείνει για πάντα στα Υψίπεδα του Γκολάν», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός B, Netanyahu το Νοέμβριο του 2018.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης