Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ κρατά ανοικτή την πόρτα στην υποψηφιότητα Weidmann ως επόμενου προέδρου της ΕΚΤ

tags :
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ κρατά ανοικτή την πόρτα στην υποψηφιότητα Weidmann ως επόμενου προέδρου της ΕΚΤ
Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ κρατά ανοικτή την πόρτα στην υποψηφιότητα Weidmann ως επόμενου προέδρου της ΕΚΤ
Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας κράτησε ανοικτή την πόρτα για τον πιθανό διορισμό του προέδρου της Bundesbank Jens Weidmann ως του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λέγοντας ότι τοποθετήσεις του παρελθόντος δεν θα βαρύνουν στην απόφαση.
Ο G. Tria δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να συζητηθεί ποιος θα διαδεχθεί τον M. Draghi τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, δεν φάνηκε να συμμερίζεται την ιδιαίτερα αρνητική θέση που υιοθέτησε εξέχον μέλος του κυβερνόντος συνασπισμού της Ιταλίας απέναντι στον Jens Weidmann- ο οποίος έχει επικρίνει διαδοχικές κυβερνήσεις της Ιταλίας.
«Δεν έχει νόημα να επικεντρωνόμαστε σε θέσεις του παρελθόντος διότι ο κόσμος εξελίσσεται και οι ιδέες των παραγόντων εξελίσσονται μαζί με αυτόν», δήλωσε ο Tria στο Reuters, ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Jens Weidmann στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Ο C. Borghi, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβερνώσας Λέγκας, δήλωσε τον περασμένο Ιούλιο ότι ο διορισμός του Weidmann στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της Ευρώπης.
Ενώ η Ιταλία δεν έχει ρητά δικαίωμα βέτο, παραδοσιακά οι μεγαλύτερες χώρες έχουν συμφωνήσει σε έναν υποψήφιο, άρα η αντίθεσή της θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο. Ως πιθανοί αντικαταστάτες του Draghi έχουν ακουστεί τα ονόματα του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας F. Vileroy, του μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ B. Quere και του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας E. Liikanen. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης