Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί έκανε πίσω η ΝΔ με την πρόταση μομφής; - Οι ανοησίες περί ΕΑΜ και το χειροκρότημα ΣΥΡΙΖΑ στον Δένδια απέναντι στην Χρυσή Αυγή

Γιατί έκανε πίσω η ΝΔ με την πρόταση μομφής; - Οι ανοησίες περί ΕΑΜ και το χειροκρότημα ΣΥΡΙΖΑ στον Δένδια απέναντι στην Χρυσή Αυγή
Το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δένδια...μόνο πολιτική ζημία θα προκαλέσει στην ΝΔ του Μητσοτάκη
Η συμφωνία των Πρεσπών με 153 βουλευτές να την ψηφίζουν θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα 24 Ιανουαρίου 2019, ενάντια στην καθολική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που την έχει απορρίψει.
Η έγκριση της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι ιστορική απόφαση αλλά μαύρη κηλίδα στην ελληνική ιστορία καθώς μια κυβέρνηση που προσπαθεί εναγωνίως να κρατηθεί στην εξουσία…παραβιάζει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και της πλειοψηφίας.
Το 70% είναι εναντίον στην συμφωνία των Πρεσπών μόλις το 12% με 15% την υποστηρίζει και αυτό θα ονομαστεί «ιστορική συμφωνία».
Και ενώ η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει καθώς έχουν βρεθεί οι 153 βουλευτές που θα την κυρώσουν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σημειώθηκε…η ΝΔ ενώ σχεδίαζε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε.
Η πρόταση μομφής δεν θα ελάμβανε την έγκριση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου αλλά θα καθυστερούσε την ψήφιση της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών και ταυτόχρονα θα οδηγούσε κόμματα όπως την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής.
Όμως ξαφνικά η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πίσω.
Τι συνέβη;
Επηρεάστηκε από το γεγονός ότι η πρόταση μομφής δεν θα περνούσε και ουσιαστικά θα έδινε πολιτικό αέρα 6 μηνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί να κάψει ένα πολιτικό χαρτί η ΝΔ τώρα όταν αργότερα θα υπάρξουν και άλλα πολύ σοβαρά πολιτικό επεισόδια λόγω της ήττας που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές;
Είναι αυτή η αιτία ή ότι δέχθηκε μπαράζ παρεμβάσεων από τον αμερικανικό και γερμανικό παράγοντα να αποσύρει τα σχέδια του για πρόταση μομφής;
Πιθανότατα να ισχύουν και οι δύο λόγοι....
Η ΝΔ έχει την δυνατότητα να ακυρώσει την αντεθνική και απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών αλλά όπως αποδεικνύεται από την στάση του Ν. Δένδια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος με την στάση του απέδειξε…ότι η ΝΔ δίνει μάχη για το θεαθήναι ή μάχη προεκλογική για την Μακεδονία καθώς ουσιαστικά έχει αποφασίσει…δια των κινήσεων εντυπώσεων και όχι ουσίας να αποδεχθεί την συμφωνία των Πρεσπών η οποία μετά την κύρωση της δεν μπορεί να αλλάξει…

Στην βουλή στις 23 Ιανουαρίου συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα τα οποία πρέπει να αναφερθούν.
1)Το πρώτο ήταν η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής να καταθέσει αντίρρηση αντισυνταγματικότητας για την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Δένδιας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αμέσως τάχθηκε κατά τονίζοντας ότι διαφωνεί και ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτή μια πρόταση από ένα κόμμα που πούλησε την Μακεδονία στους Βούλγαρους.
Ο Δένδιας λοιπόν εκπροσωπεί την δεξιά παράταξη και η ΝΔ είναι προφανώς υπερήφανη που έχει στις τάξεις της ένα τέτοιο πολιτικό...τέτοια κατάντια.
Ταυτόχρονα πήρε τον λόγο και ο Κοντονής από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος ως ο δημοκράτης απέναντι στους νεοναζιστές…επίσης κατάντια.
2)Πέραν αυτών των ανοησιών υπήρξαν και άλλες γελοίες αναφορές στο ελληνικό κοινοβούλιο από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία βουλευτής τι ανέφερε ότι το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ που αιματοκύλησε την Ελλάδα στον εμφύλιο και πρόδωσε το έθνος…αποτελεί συνέχεια της ιστορίας και ότι η σημερινή συμφωνία των Πρεσπών είναι συνέχεια της ιστορίας που άφησε το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ.

Όλα αυτά ειπώθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, το ΕΑΜ που πήρε τα όπλα, αιματοκύλησε την Ελλάδα ενάντια στην δημοκρατία και στα πατριωτικά ιδεώδη της χώρας....ορισμένοι αμετανόητοι αριστεροί προσπαθούν να την δικαιώσουν ιστορικά και ηθικά για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίων των ελλήνων.
Την ίδια ώρα για ένα τόσο μείζονος σημασίας εθνικό θέμα όπως το Μακεδονικό είδαμε όρθιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν τον Δένδια και οι βουλευτές της ΝΔ να χειροκροτούν τον Κοντονή και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων απέναντι στην Χρυσή Αυγή.
Όμως αυτό το θέατρο με τα χειροκροτήματα απέδειξε ότι η ΝΔ δεν έχει πατριωτικές θέσεις για το Μακεδονικό, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διεθνιστές δεν έχουν καλές σχέσεις με τα πατριωτικά ιδεώδη.
Όμως και η ΝΔ εμφανίζεται να ταυτίζεται εμμέσως πλην σαφώς...
Το αλληλοχειροκρότημα ήταν μια πολύ θλιβερή εικόνα…πολιτικής υποκρισίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης