Χαλυβουργική: Σύγκληση ΔΣ και ΓΣ μετόχων συγκαλούν τις επόμενες ημέρες τα αδέρφια Αγγελόπουλοι

Χαλυβουργική: Σύγκληση ΔΣ και ΓΣ μετόχων συγκαλούν τις επόμενες ημέρες τα αδέρφια Αγγελόπουλοι
Χαλυβουργική: Σύγκληση ΔΣ και ΓΣ μετόχων συγκαλούν τις επόμενες ημέρες τα αδέρφια Αγγελόπουλοι - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Διοικητικό συμβούλιο και κατόπιν γενική συνέλευση των μετόχων της Χαλυβουργικής αναμένεται να συγκληθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες.
τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι πολλά καιο καθοριστικά για την επόμενη μέρα της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος θα αφορούν από την δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας της Χαλυβουργικής, μέχρι τη λύση και εκκαθάριση της.
Να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική, εκτός από ιδιόκτητο λιμάνι, της έχει δοθεί με απόφαση του ΣτΕ το 2014, άδεια δεύτερου λιμανιού, άδεια για 20.000τμ κλειστές αποθήκες, η δυνατότητα κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880 MW καθώς και η πολεοδόμηση 6 τετρ.χιλιομετρων οικοπέδου, ενώ διαθέτει και εργοστάσιο σύγχρονης τεχνολογίας του 2009.
Για το λόγο αυτό όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς η Χαλυβουργική, ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι η αίτηση κατάθεσης προστασίας από τους πιστωτές και εν συνεχεία το σπάσιμο της σε «καλή» και «κακή».
Στην καλή θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας και στην κακη οι ζημιές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου, έχουν στραφεί κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την από 19.03.2018 αίτηση των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου, με την οποία ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους Κωνσταντίνος και να διορισθεί ως συμπαραστάτης του ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής.
Το ίδιο δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 122/2019 απόφασή του απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των κ. Παναγιώτη και Γεωργίου Αγγελόπουλου κατά του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονος καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα, περί μεροληψίας.
Επίσης μία ακόμη εξέλιξη που πρέκυχψε στην ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει είναι η νέα απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείου στο οποίο εκδικάστηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος εναντίον των παιδιών του.
Με βάση την απόφαση αυτή, το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι δυο υιοί του Κωνσταντίνου Αγγελοπουλου όχι μόνο δεν υπήρξαν αχάριστοι έναντι του πατρός τους όπως ο ίδιος καταγγέλλει, αλλά αντιθέτως όπως προκύπτει μέσα από συγκλονιστικές επιστολές - καταθέσεις διεθνών θεραπόντων ιατρών υψηλού κύρους και επιστημονικης γνώσης, που συνεκτίμησε το δικαστήριο, επέδειξαν πρωτοφανή αφοσίωση στον άρρωστο πατέρα τους και έπραξαν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να τον συνδράμουν τόσο σε επίπεδο θεραπείας όσο και ψυχικής υποστήριξης στην μεγάλη περιπέτεια της υγείας του!
Επιπροσθέτως το δικαστήριο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, επί της ουσίας της υπόθεσης, δεν κάνει αποδεκτή την ανάκληση της δωρεάς του Κωνσταντίνου Αγγελοπουλου ως προς τις μετοχές της Παναμέζικης holding εταιρίας Grattan, η οποία ελέγχει την ελβετική εταιρία Ferowohlen που κατέχει το πρώην εργοστάσιο της οικογένειας στην Ζυριχη, το οποίο μετετράπη υπό την διοίκηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελοπουλου σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της Ελβετίας και από ζημιογόνο επένδυση σε κερδοφόρο.
Η πιο σημαντική ωστόσο παράμετρος της δικαστικής απόφασης είναι εκείνη η οποία αναγνωρίζει ότι στο σύνολο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας η συμμετοχή και των τριών είναι ισότιμη, από ένα τρίτο έκαστος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS