Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Maduro ως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας

tags :
Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Maduro ως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
Δεν έχει δικαίωμα ο Maduro να διακόψει τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ – Βενεζουέλας είπε ο Pompeo
Την θέση ότι ο N. Maduro δεν έχει κανένα δικαίωμα να διακόψει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ – Βενεζουέλας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Maduro ως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
«Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Maduro ως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Pompeo σε ανακοίνωση του ύστερα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον Juan Guaido, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού θεσμού υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.
«Κατά συνέπεια οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος Maduro έχει τη νομική δικαιοδοσία να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις (...) ή να κηρύξει τους διπλωμάτες μας personae non gratae.
Οι ΗΠΑ διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα, και θα τις διεξάγουν με την κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Guaido, ο οποίος προσκάλεσε την αποστολή μας να παραμείνει στη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Pompeo.
Όπως είπε, ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν την υποχρέωση να «συνεχίσουν να προστατεύουν (...) όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας, καθώς και αυτούς των ΗΠΑ και τους άλλους ξένους υπηκόους» στο έδαφος της χώρας.
«Καλούμε όλα τα μέρη να απόσχουν από τη λήψη μέτρων που αντίκεινται στα προνόμια και στην ασυλία που απολαύουν τα μέλη της διπλωματικής κοινότητας.
Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στις προσήκουσες ενέργειες για να καταστήσουν υπεύθυνο οποιονδήποτε θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της αποστολής μας και του προσωπικού μας» τόνισε ο Pompeo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης