Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ για Βενεζουέλα: Να αρχίσει αμέσως μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές

ΕΕ για Βενεζουέλα: Να αρχίσει αμέσως μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές
Η ΕΕ απέφυγε να αναγνωρίσει τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας
Να αρχίσει αμέσως μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη ζητά η ΕΕ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπου ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας Juan Guaido ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ως μεταβατικός πρόεδρος χώρας, έχοντας τη στήριξη και την αναγνώριση των ΗΠΑ και πολλών άλλων κρατών της Λατινικής Αμερικής.
«Την 23η Ιανουαρίου, ο λαός της Βενεζουέλας απαίτησε μαζικά δημοκρατία και τη δυνατότητα να αποφασίσει ελεύθερα για το μέλλον του.
Η φωνή του δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Η ΕΕ απευθύνει έκκληση να αρχίσει αμέσως μια πολιτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές, όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη» ανέφερε η F. Mogherini, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, η οποία πάντως απέφυγε να αναγνωρίσει τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ.
«Τα δικαιώματα, η ελευθερία και η ασφάλεια όλων των μελών της Εθνοσυνέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, J. Guaido, πρέπει να τύχουν (...) απόλυτου σεβασμού» τονίζουν οι Ευρωπαίοι, αναφέροντας πως για την ΕΕ «η βία και η καταφυγή στη δυσανάλογη χρήση ισχύος από πλευράς των δυνάμεων ασφαλείας είναι εντελώς απαράδεκτες και ασφαλώς δεν επιλύουν την κρίση».
«Ο λαός της Βενεζουέλας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει ειρηνικά, να επιλέγει ελεύθερα τους ηγέτες του και να αποφασίζει το μέλλον του» επισημαίνει η F. Mogherini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης