Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50 μονάδες ο PMI
Οι εξαγωγές του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δυόμισι ετών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (24/1) στοιχεία των Markit και Nikkei, με τον κλάδο να σημειώνει στασιμότητα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, υποχωρώντας στη ζώνη η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εξαγωγές του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δυόμισι ετών, ενώ η παραγωγή κατέγραψε πτώση για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2016.
Παράλληλα, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων έξι ετών, ενώ αντίθετα η απασχόληση και οι τιμές παραγωγού και εισροών σημείωσαν άνοδο.
«Η αναμενόμενη ανάκαμψη στο τέταρτο τρίμηνο δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από το ευρύτερο πλαίσιο», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η εγχώρια οικονομική αδυναμία που συνοδεύεται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης συνέβαλε στο χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που καταγράφηκε αυτόν τον μήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης