Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Εάν η Βρετανία δεν πραγματοποιήσει άλλες θετικές προτάσεις, δε θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Barnier (ΕΕ): Εάν η Βρετανία δεν πραγματοποιήσει άλλες θετικές προτάσεις, δε θα υπάρξει συμφωνία για το Brexit
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit τόνισε ότι οι δύο πλευρές χρειάζονται περισσότερες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων
Στο γεγονός ότι η Βρετανία πρέπει να προχωρήσει σε περισσότερες θετικές προτάσεις αναφορικά με την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε σήμερα (24/1) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, προειδοποιώντας ότι σε περίτπωση που δε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Barnier δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για το Brexit εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κάνει άλλες θετικές προτάσεις», ενώ πρόσθεσε ότι δε μπορεί να υπάρχει χρονική προθεσμία για το ζήτημα του ιρλανδικού backstop στη σμφωνία απόχώρησης από την ΕΕ.
Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι το backstop έχει ως στόχο να διαβεβαιώσει την Ιρλανδία ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επανεμφάνιση σκληρών συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του Άρθρου 50, ο Michel Barnier ανέφερε ότι σε περίπτωση που το Λονδίνο υποβάλει ένα τέτοιο αίτημο, θα εξεταστεί από τα κορυφαία κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι οι δύο πλευρές χρειάζονται περισσότερες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αντί επιπλέον χρόνου για συνομιλίες.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία διαφορετική, στενότερη μελλοντική σχέση εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανιστεί πρόθυμο να συμβιβαστεί με τις κόκκινες γραμμές», επεσήμανε ο κ. Barnier, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «η ΕΕ δεν πρέοκειται να προσφέρει παραχωρήσεις στις βασικές ελευθερίες της εσωτερικής αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης