Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο: Δεν θα εγκριθεί συμφωνία για το Brexit χωρίς το «backstop»

Ευρωκοινοβούλιο: Δεν θα εγκριθεί συμφωνία για το Brexit χωρίς το «backstop»
Δεν θα εγκρίνει συμφωνία για το Brexit που δεν θα περιλαμβάνει το «backstop», προειδοποίησε η ομάδα συντονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit
Δεν θα εγκρίνει συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν θα περιλαμβάνει το λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» ιρλανδικών συνόρων, προειδοποίησε σήμερα (24/1/2019) η ομάδα συντονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit.
«Η συμφωνία αποχώρησης είναι δίκαιη και δεν μπορεί να είναι επαναδιαπραγματεύσιμη.
Αυτό ισχύει κυρίως για το “backstop”.
Χωρίς μια τέτοια δικλείδα ασφαλείας παντός καιρού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του στη συμφωνία απόσυρσης», επανέλαβε ο επικεφαλής της ομάδας, Guy Verhofstadt.
Σημειώνεται ότι ενώ η Βρετανία συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχουν απρόσκοπτα σύνορα και να μην χρειάζονται έλεγχοι των εμπορευμάτων στα ιρλανδικά σύνορα, η ιρλανδική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της υπόλοιπης ΕΕ, θέλει μια εγγύηση για την περίπτωση που δεν θα μπορούν να συμφωνηθούν μελλοντικές ειδικές τελωνειακές και εμπορικές ρυθμίσεις μετά το Brexit.
«Η ΕΕ παραμένει σαφής, σταθερή και ενωμένη σε αυτό, ακόμη και αν το διαπραγματευόμενο “backstop” δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ομάδα.
Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, δήλωσε ότι το «backstop» δεν μπορεί να είναι χρονικά περιορισμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης