Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν είναι προετοιμασμένες για ένα άτακτο Brexit - Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν

Carney (BoE): Οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν είναι προετοιμασμένες για ένα άτακτο Brexit - Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία δε μπορούν ακόμα να επιλύσουν
Στο γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (24/1) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Bank of England δήλωσε ότι «πολλές βρετανικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιλύσουν σε περίπτωση που η Βρετανία εγκατελείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία συμφωνία ομαλής μετάβασης».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει μία σειρά υπολογιστικών ζητημάτων τα οποία χρειάζεται να επιλυθούν και είναι αρκετά εμφανές ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν επιλυθεί».
«Υπάρχουν περιορισμένα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα σκληρό Brexit», τόνισε ο Mark Carney, προσθέτοντας ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία για την οικονομία της Βρετανίας έχουν στηρίξει τις προβλέψεις της τράπεζας.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της BoE δήλωσε ότι η τράπεζα διαθέτει χώρο ώστε να αντιδράσει σε ένα σκληρό Brexit, προσθέτοντας ότι η πολιτική της θα μπορούσε να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε ένα τέτοιο σενάριο.
Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική της τράπεζας, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο μαγικό επίπεδο στα επιτόκια στο οποίο προσπαθεί να επιστρέψει η Κεντρική Τράπεζα», ενώ πρόσθεσε ότι «τα όρια ταχύτητας των παγκόσμιων οικονομιών έχουν υποχωρήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης