Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ράλι στα ομόλογα και την κρατική PDVSA - Οι αγορές στηρίζουν την ανατροπή Maduro

Βενεζουέλα: Ράλι στα ομόλογα και την κρατική PDVSA - Οι αγορές στηρίζουν την ανατροπή Maduro
Ωστόσο, λίγοι ελπίζουν ότι θα υπάρξει μία λύση για τους επενδυτές στο πολύ κοντινό μέλλον
Ράλι καταγράφουν τα δολαριακά ομόλογα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA συνέχισαν, καθώς η στήριξη της Ουάσιγκτον στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido, ενίσχυσε τις ελπίδες των επενδυτών για μία αλλαγή κατάστασης στη φτωχοποιημένη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το κρατικό ομόλογο της Βενεζουέλας, που λήγει το 2024, σημείωνε κέρδη 0,5 σεντς μετά το άλμα τεσσάρων σεντς που έκανε χθες και η τιμή του διαμορφώνεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο από το φθινόπωρο του 2017, όταν ο Maduro ζήτησε δημόσια την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.
Το ομόλογο της PDVSA σημείωνε κέρδη 1,5 σεντς και διαμορφωνόταν στο υψηλότερο επίπεδο 9 μηνών.
Ωστόσο, λίγοι ελπίζουν ότι θα υπάρξει μία λύση για τους επενδυτές στο πολύ κοντινό μέλλον.
«Δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας έως ότου υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς - αυτό φαίνεται να είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους Lee Buchheit της Cleary Gottlieb.
H νοτιοαμερικανική χώρα, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στον κόσμο και αποτελεί μεγάλο προμηθευτή των διυλιστηρίων των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Maduro άρχισε από το 2017 να αναστέλλει τις πληρωμές τόκων για το χρέος που διαπραγματεύεται στις αγορές, ύψους περίπου 50 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να κρατήσει τα δολάρια της χώρας για τη χρηματοδότηση της καταρρέουσας σοσιαλιστικής οικονομίας που υποφέρει από υπερπληθωρισμό.
Το κράτος και οι κρατικές εταιρείες χρωστούν πάνω από 8 δισ. δολάρια για απλήρωτους τόκους και κεφάλαιο.
Τα κρατικά ομόλογα της Βενεζουέλας, που λήγουν από το 2024 και μετά, διαπραγματεύονται σε λιγότερο από τη μισή ονομαστική αξία τους από τα τέλη του 2014, ενώ η αξία τους μειώθηκε περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, όταν ο Μaduro ζήτησε την αναδιάρθρωση του χρέους, με πολλά από αυτά να διαπραγματεύονται στο ένα τέταρτο της ονομαστικής αξίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης