Πολιτική

Κατσιαντώνης (ΝΔ): Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για κλοπή της ιστορίας μας

Κατσιαντώνης (ΝΔ): Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για κλοπή της ιστορίας μας
Επίθεση στην κυβέρνηση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε προς την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης κατά την εισήγησή του στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας την αλαζονεία της στα όσα προστάζει η ιστορία, η εθνική διπλωματία, η μοναδικότητα του Πολιτισμού της Ελλάδας, και επιβάλλοντας κατά το δικό της δοκούν την αλλαγή της γραμμένης ιστορίας.
"Θα σας πω αυτό που εισπράττω ανεξαιρέτως από τους απανταχού Έλληνες, γιατί και οι Έλληνες της διασποράς, μου μεταφέρουν ακριβώς την ίδια απογοήτευση από την όλη στάση σας. Και για να το αποτυπώσω, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια, ενός Έλληνα ιστορικού και διεθνολόγου, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο βαλκανικό χώρο, του Ευάγγελου Κωφού:
«Είναι σαν ένας κλέφτης να μπαίνει στο σπίτι μου και να μου κλέβει τα πιο πολύτιμα κοσμήματα μου – την ιστορία μου, τον πολιτισμό μου, την ταυτότητα μου». Γιατί, πολύ απλά, αφήνετε στους, κατά τα άλλα, «φίλους γείτονες», να μας «πάρουν μέσα από τα χέρια μας» οτιδήποτε χαρακτηρίζει την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητα της Ελλάδας σε σχέση με τη Μακεδονία, όπως για παράδειγμα:

·         Το όνομα
·         Την εθνικότητα
·         Τη γλώσσα
·         Την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
·         Εμπορικά σήματα, διεθνή σήματα, πρόσβαση σε λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ
·      Τον χαρακτηρισμό ως Μακεδόνων σε εκείνους, με την ταυτόχρονη απαγόρευση στους κατοίκους της Ελληνικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας μας, να ονομάζονται Μακεδόνες".

Τακτικές "εμφυλίου πολέμου"

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης έκανε λόγο για ανωριμότητα της κυβέρνησης στο σημαντικό εθνικό ζήτημα τονίζοντας ότι "το είδε υπό μικροπολιτικό πρίσμα και με στενά κομματικά κριτήρια, γιατί η Ελλάδα, είχε το πάνω χέρι σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, μπορούσε και είχε κάθε δυνατότητα να επιτύχει μια πολύ φιλικότερη προς την ιστορία και τον πολιτισμό της συμφωνία".
"Μπορούσατε να επιστρατεύσετε, εν ολίγοις, την εθνική και διεθνή διπλωματία πιο ουσιαστικά, στο πλαίσιο μιας ενωμένης εθνικής προσέγγισης. Το οφείλατε στην ιστορία του τόπου μας και από την άποψη ότι δεν ξεκινήσατε πρώτοι εσείς τη διαπραγμάτευση επί του θέματος. Ταυτόχρονα, όμως, σας θυμίζω ότι κανείς από τους έως τώρα (6 νομίζω) πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών δεν διανοήθηκε να παραχωρήσει την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία μας, την εθνική κυριαρχία μας…
Και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα, έθεταν τις κόκκινες γραμμές, αυτές που δεν υπήρχε χώρος για διαπραγμάτευση. Αντίθετα, εσείς, επιλέξατε τη δράση «αλά καρτ». Πορευτήκατε μόνοι σας, με αλαζονεία απέναντι στην κοινή γνώμη, σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ των κοινωνικών τάσεων της πλειοψηφίας  και της μειοψηφίας. Ενεργήσατε, ούτε λίγο ούτε πολύ, με τακτική «εμφυλίου πολέμου»…
Και μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για υπερβολή και τακτικισμό, γιατί από τέτοια… είστε πρωτοπόροι.."
Ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ κοιτώντας κατά πρόσωπο τους κυβερνώντες, ζήτησε να παραδεχτούν την άρνησή τους να πάρουν τη γενναία απόφαση να συνεργαστούν με την κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια ιστορική αλλαγή, χωρίς καμία εντολή, επιλέγοντας ουσιαστικά τον κατήφορο...
"Μην ξεχνάτε και τούτο, όμως: πράγματι, θα ήταν πιο δύσκολη η όλη διαδικασία εάν ακολουθούσατε τη συμπόρευση. Θα ήταν ανηφορικός ο δρόμος και θα είχε ίσως και εμπόδια.
Όμως, αυτός είναι ο σωστός δρόμος, και τούτο μας το έχει διδάξει η πολιτική ιστορία του τόπου μας. Εσείς, όμως, επιλέξατε τον μονόδρομο κατήφορο.
Και έτσι μονόδρομο κατήφορο θα έχετε από εδώ και πέρα να ακολουθήσετε, γιατί η Ελληνική κοινωνία σας οδηγεί στην έξοδο από την εξουσία.Έτσι απλά, σαν την ταινία ο κατήφορος… τόσα χρόνια πριν, και είναι τόσο επίκαιρη στην περίπτωσή σας".
Το νου σας στο χάρτη....
Ο Γιώργος Κατσιαντώνς κατέθεσε και μια φωτογραφία του σταθμού Deutsche Welle , με τα νέα μέτρα και σταθμά, που προσδοκούν οι γείτονες στο χάρτη... αναφέροντας τα εξής:
"Το νου σας μόνο στο χάρτη, μη χάσετε τα βήματά σας και βγείτε εκτός συνόρων. Και μιας και αναφέρομαι στα σύνορα, δείτε και τούτη τη φωτογραφία, αφιερωμένη σε όλους εσάς που ψηφίζετε αβίαστα ΝΑΙ. Σας την αφιερώνει o γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  Deutsche Welle… Αυτά είναι τα σύνορα που ονειρεύονται οι διπλωματικοί σας φίλοι και γείτονες…
Αυτά δεχθήκατε και σεις…
Για όλα αυτά, λοιπόν, ψηφίζω ένα μεγάλο ΟΧΙ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης