Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τις Πρέσπες, τι θα αναφέρουν - Τα ξημερώματα η ψηφοφορία

tags :
Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για τις Πρέσπες, τι θα αναφέρουν - Τα ξημερώματα η ψηφοφορία
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με περισσότερες από 151 θετικές ψήφους
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα με ονομαστική ψηφοφορία.  
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία ότι μετά την κύρωση της συμφωνίας θα γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει μέχρι το τέλος της τετραετίας με την πεποίθηση ότι από την ψηφοφορία για τη συμφωνία θα προκύψει μια πλειοψηφία άνω των 151 βουλευτών.  
Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής θα επισημάνει σύμφωνα με πληροφορίες, τι σημαίνει η κύρωση της συμφωνίας, μια εκκρεμότητα 25 ετών, όπως αναμένεται να τονίσει χαρακτηριστικά, την οποία ολοκλήρωσε η κυβέρνηση.
Επιπροσθέτως, αναμένεται να υπογραμμίσει τις ανακολουθίες της ΝΔ όλο το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη γραμμή του Βουκουρεστίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι επιλέγει την πατριδοκαπηλία έναντι της εθνικής ευθύνης ενώ θα καταγγείλει και απόπειρες τρομοκράτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.  
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πλευρά τους, επιστρατεύουν και τους πρώην πρωθυπουργούς στην "μάχη" κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με γραπτή του δήλωση τοποθετήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ανεπίτρεπτη σπουδή να κλείσει τη διαπραγμάτευση και την κατηγορεί πως δεν αφουγκράστηκε τον κόσμο.
Ο κ. Καραμανλής τονίζει ότι δεν αξιοποιήθηκαν τα πλεονεκτήματα από την θέση και τη  στάση της χώρας επί δίκης του διακυβέρνησης στο Βουκουρέστι και ότι με την στάση της η κυβέρνηση δημιούργησε διχαστικό κλίμα που δεν πρέπει να υπάρχει στα εθνικά θέματα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα, περίπου στις 17:30 η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ολομέλεια της Βουλης ενώ όλα τα βλέμματα από το στρατόπεδο της Πειραιώς στρέφονται και στην τοποθέτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμένεται να εκφράσει πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει τις υποχωρήσεις έναντι των εθνικών θέσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, την εκχώρηση της "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας αλλά και τις ανακολουθίες ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να έχουν διασφαλιστεί όσα θα έπρεπε από την ελληνική πλευρά εξαιτίας των χειρισμών του κ. Τσίπρα αλλά και του Πάνου Καμμένου τον οποίο δεν θα παραλείψει να εντάξει στο κάδρο της κριτικής του.

Χρ. Κλ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης