Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδία): Σε περίπτωση άτακτου Brexit θα είναι πολύ δύσκολο για τη Βρετανία να συνάψει εμπορικές συμφωνίες

Varadkar (Ιρλανδία): Σε περίπτωση άτακτου Brexit θα είναι πολύ δύσκολο για τη Βρετανία να συνάψει εμπορικές συμφωνίες
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας τόνισε ότι σε περίπτωση άτακτου Brexit, «η Βρετανία δε θα έχει εμπορική συμφωνία με κανέναν»
Στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να δυσκολευτεί να συνάψει εμπορικές συμφωνίες σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (24/1) ο πρωθυπουργός της Ιρλαδνίας, Leo Varadkar, κατά τη διάρκεια ομιλίες του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «προκειμένου το Λονδίνο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του απέναντι στον ιρλανδικό λαό, θα πρέπει να συμφωνήσει με τις κανονιστικές και τελωνειακές ευθυγραμμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ευθύνει να συμμορφωθεί με τους κανόνες τους Πακγόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και τόσο η Βρετανία όσο και η Ιρλανδία έχουν υποχρέωση να τιμήσουν τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και την ειρηνευτική διαδικασία».
Παράλληλα, ο Leo Varadkar επεσήμανε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να δυσκολευτεί να επιτύχει εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο εάν εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία λύση για τα ιρλανδικά σύνορα.
«Σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, η Μεγάλη Βρετανία δε θα έχει εμπορική συμφωνία με κανέναν, και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων να έιναι άλυτο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ιρλανδού πρωθυπουργού.
«Δεδομένου ότι έχουμε ήδη μία λύστη στο τραπέζι, ας επικυρώσουμε αυτή», καταλήγει ο Leo Varadkar.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης