Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισε στο κλείσιμο το θετικό πρόσημο, ξεχώρισαν ελάχιστες μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισε στο κλείσιμο το θετικό πρόσημο, ξεχώρισαν ελάχιστες μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Υποτονική σήμερα με τη συνεδρίαση να ομορφαίνει την τελευταία ώρα. Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες και με βοήθειες από Μυτιληναίο, Motor Oil κατάφερε να κλείσει οριακά υψηλότερα.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός με τον καθαρό να είναι στα 27 εκατ. ευρώ και υπήρχαν και άλλα 5 εκατ. ευρώ σε πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αλήθεια τώρα που βγαίνει ο ένας αναλυτής μετά τον άλλο και μειώνει έως και 80% τις τιμές στόχους στις τράπεζες είναι όλα ΟΚ. Ο σορτάκιας έφταιγε μόνο που τα είπε πρώτος;

Δηλαδή το fund είδε πιο μπροστά από τους άλλους αναλυτές το πρόβλημα και το ανέφερε και τώρα αφού έχουν βυθιστεί οι μετοχές το «εντοπίζουν» οι υπόλοιποι.

Το πρόβλημα είναι δεδομένο και πρέπει να γίνουν όσα πρέπει για να αποφύγουν οι τράπεζες και άρα το ΧΑ τα χειρότερα. Το τελευταίο που θέλει η αγορά είναι αναγκαστικές ανακεφαλαιοποιήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΙΙ): Ξεκάθαρα καλύτερη η συμπεριφορά της Eurobank. Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που τη στηρίζουν. Η Alpha Bank έκλεισε ανοδικά με σημαντικούς πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

Τα κατάφερε να κλείσει οριακά θετικά και η Εθνική Τράπεζα, ενώ η Πειραιώς απλά μείωσε τις απώλειες.

FOURLIS: Ένα πακέτο στα 4,21 ευρώ ανά μετοχή συνολικού όγκου 210 χιλ. τεμάχια αύξησε τον όγκο στη μετοχή στις 272 χιλ. τεμάχια. Με άνοδο 1,67% και κλείσιμο στα 4,25 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Μετά την έξοδο από τον FTSE 25 βελτιώθηκε η συμπεριφορά της μετοχής. Άνω του 10% η άνοδος και με βελτιωμένες συναλλαγές. Σαν να τη βοήθησε με άλλα λόγια.

ΙΑΣΩ: Νέα υψηλά 52 εβδομάδων για τη μετοχή που δείχνει ότι έχει δυνάμεις. Άλλαξαν χέρια 200 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 1,38 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 1,40 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ανέβασε όγκο και έκλεισε με άνοδο 4,72%. Στα 1,22 ευρώ με αποτίμηση 22,4 εκατ. ευρώ και όγκο 16 χιλ. τεμάχια περίπου. Αξίζει να θυμηθούμε τα νούμερά της.

Στο εξάμηνο λοιπόν είχε καθαρή θέση 67 εκατ. ευρώ που σημαίνει πως παίζει με εξαιρετικά χαμηλό p/bv. Είχε συνολικές υποχρεώσεις 66,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 52 εκατ. ευρώ τραπεζικές.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 2,9 εκατ. ευρώ με άσχημες λειτουργικές ταμειακές ροές (-9,2 εκατ. ευρώ). Ο τζίρος ενισχύθηκε στα 53,3 εκατ. ευρώ από 42,3 εκατ. ευρώ αλλά γύρισε σε ζημιά 551 χιλ. ευρώ από κέρδη 507 χιλ. ευρώ.

Θέλουμε βελτίωση ταμειακών ροών στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και να περάσει η αύξηση των πωλήσεων στα κέρδη. Δεν θεωρούμε ακριβή τη μετοχή. Κάθε άλλο. Στον κλάδο της νομίζουμε πως είναι η καλύτερη.

CRETA FARMS: Στο -9,05% και στα 0,8040 ευρώ με όγκο 65 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 25,3 εκατ. ευρώ. Λογική η διόρθωση μετά από ένα τέτοιο ράλι. Αύριο θα έχουμε να πούμε περισσότερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίστηκε το μάζεμα στα 2,20 ευρώ και στο τέλος έμεινε ανεκτέλεστη εντολή αγοράς περίπου 10 χιλ. τεμαχίων.

Ασχέτως με όσα διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά, θεωρούμε πως η αποτίμηση στο ταμπλό υπολείπεται σημαντικά της αξίας του συγκροτήματος.

Πιστεύουμε πως αν πουληθεί θα πρέπει να δοθεί πολλαπλάσια τιμή της αποτίμησης. Όσοι αγοράζουν ποντάρουν στην πώληση και όχι ότι ο βασικός μέτοχος θα φέρει κέρδη και θα φτιάξει το προφίλ του.

Μιλάμε για «πόδι» στη Χαλκιδική, με γήπεδο γκολφ, μαρίνα, καζίνο, ξενοδοχειακό συγκρότημα, μελλοντικά βίλες, αμπελώνας κ.ο.κ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (απάντηση): Πράγματι έλαβε στο πρώτο εξάμηνο του 2018 από το ρουμανικό δημόσιο 3,5 εκατ. ευρώ που είχε ως απαίτηση και αυτά εμφανίζονται στα κέρδη ενώ βελτιώνουν και το ταμείο.

Υπάρχουν ακόμα πολλά που θέλει να εισπράξει αλλά και κάμποσα που διεκδικούν από αυτήν. Έχει μηδενικό τζίρο καθαρή θέση 9,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 15,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σε τράπεζες 14 εκατ. ευρώ περίπου.

Έχει στο ταμείο 3,1 εκατ. ευρώ άρα ο καθαρός δανεισμός είναι περίπου 11 εκατ. ευρώ. Αν εισπράξει και δεν πληρώσει θα μπορούσε να βελτιώσει τον ισολογισμό της. Τώρα αν θα μείνει και κάτι να πάρουν οι μέτοχοι ή αν θα ψάξει να βρει αντικείμενο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης