Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης (Υπ. Άμυνας): Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας

tags :
Αποστολάκης (Υπ. Άμυνας): Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας
Αποστολάκης (Υπ. Άμυνας): Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας
Στην αναγκαιότητα εθνικής ενότητας και συνεννόησης αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο για τα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».
Κατά την επίσκεψή του στη Χίο, ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε με το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma που χάρη στην εμπειρία τους ανταπεξήλθαν στην πρόκληση Τούρκου πιλότου στη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης στο Φαρμακονήσι, να περάσει μόλις 30 μέτρα πάνω από τους κινητήρες του ελικοπτέρου τους και να δημιουργήσει ισχυρές αναταράξεις και αστάθεια.
Στη διάρκεια των επισκέψεων του σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Αποστολάκης συνοδευόταν κατά περίπτωση από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη. Συνομίλησε με στελέχη που υπηρετούν στη Χίο, το πλήρωμα περιπολικού του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και του Λιμενικού Σώματος που δίνει καθημερινό αγώνα με το προσφυγικό ζήτημα.
Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» που απελευθέρωσε τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και το οποίο κατασκευάσθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου». Ανάλογα ομοιώματα, με πρωτοβουλία και πάλι του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», θα κατασκονισθούν και θα τοποθετηθούν στους δήμους Λέσβου και ηρωικής νήσου Ψαρών ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», Ευθύμιος Μητρόπουλος.
«Η ιστορία θα ήταν γραμμένη αλλιώς αν δεν υπήρχε το θωρηκτό Αβέρωφ», είπε κατά την τελετή ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ιδρύματος Τσάκος σημείωσε ότι τα σύνορα μας και όσοι μένουν σε αυτά είχαν κι έχουν ανάγκη από ευπατρίδες που να στέκονται δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων.
 Στον ανθρώπινο παράγοντα στάθηκε στην ομιλία του και ο κ. Παναγιώτης Τσάκος, καλώντας τα νέα παιδιά να γίνουν ακόμη καλύτεροι από τους προηγούμενους. «Η ναυτοσύνη, η θάλασσα μας αντιπροσωπεύει σαν κληρονομιά και σαν χρέος.
Η ναυτοσύνη μας, η θάλασσα είναι η δύναμή μας και ο πλούτος μας είναι όχι τα πλοία μας, αλλά οι άνθρωποι» τόνισε.

 Ομιλία Ευ. Αποστολάκη

Στην υπουργοποίησή του αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, υποστηρίζοντας ότι σαν στρατιώτης θα κάνει και πάλι το καθήκον του. «Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι.
Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.
Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση» σημείωσε.
«Θα πράξω ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Για αυτό, άλλωστε, ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία έχοντας αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης.
 Τέλος, τονίζοντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σημείωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Τα στελέχη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης