Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιθετική εξαγορά σχεδιάζει η ΝΙΚΑΣ - Αλλάζει ο χάρτης στην εγχώρια αλλαντοβιομηχανία

tags :
Επιθετική εξαγορά σχεδιάζει η ΝΙΚΑΣ - Αλλάζει ο χάρτης στην εγχώρια αλλαντοβιομηχανία
Η εξαγορά είναι «κλειδωμένη» λέει αξιόπιστη πηγή και διαβεβαιώνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά τους επόμενους έξι μήνες
Ποδαρικό με το δεξί κάνει το 2019 για την εισηγμένη εταιρεία ΝIΚΑΣ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, είναι αποφασισμένη και σχεδόν έτοιμη να βάλει την ιστορική αλλαντοβιομηχανία στην νέα εποχή, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά.
Με το καλημέρα της νέας χρόνιας, η εισηγμένη εταιρεία ΝΙΚΑΣ είναι σχεδόν έτοιμη να κάνει το πρώτο deal στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας.
Η εξαγορά είναι «κλειδωμένη» λέει αξιόπιστη πηγή και διαβεβαιώνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και τυπικά τους επόμενους έξι μήνες. Η ίδια πηγή όμως κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» της αναφορικά με το προφίλ του πωλητή.
Αρκέστηκε μόνο να πει ότι η «ΝΙΚΑΣ» θα …ταράξει τα νερά που για την ώρα που παραμένουν ήρεμα.
Άφησε να εννοηθεί ότι είναι το πρώτο βήμα στην  εγχώρια σκακιέρα της αλλαντοβιομηχανίας και θα ακολουθήσουν και άλλα, επισημαίνει.
Στα σχέδια της ΝIΚΑΣ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τη δημιουργία νέων προϊόντων και συνεργασίες δίνοντας ως παράδειγμα τα προϊόντα που με την εταιρεία Νητσιάκος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η εισηγμένη κατάφερε να ολοκληρώσει το business plan ένα χρόνο νωρίτερα.
Δηλαδή στην οικονομική χρήση του 2018 επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν οριοθετηθεί για τα τέλη του 2019.
Η εισηγμένη κέρδισε χρόνο και πλέον οι αρμόδιοι έχουν την άνεση να διαμορφώσουν πιο επιθετικό πλάνο για την επόμενη τριετία.
Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν αποτυπωθεί στα μερίδια αγοράς.
Η ΝIΚΑΣ τα δύο τελευταία χρόνια ενίσχυσε την παρουσία της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Πλέον το μερίδιο αγοράς της εισηγμένης την τοποθετούν μία «ανάσα» από την πρώτη εταιρεία με βάση τα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου.
Τα οικονομικά μεγέθη του 2018 αναμένεται να αποκαλύψουν στην ουσία μια «νέα» εταιρεία καθώς αφήνει πίσω της το παρελθόν και τα υψηλά χρέη καθώς υπήρξε διαγραφή συμβάλλοντας στην εξυγίανση του ισολογισμού της εταιρείας.
Ο νέος κύκλος ζωής της ΝΙΚΑΣ αρχίζει  ουσιαστικά τον Μάιο του 2017 με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή ομίλου Chipita με το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης