Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι ομπρέλες Γεροβασίλη - Παπακώστα και το πάρτι των ΕΛΔΕ που φτάνει στις απευθείας αναθέσεις του δημοσίου - Η απάντηση Σιάτρα στο ΒΝ

tags :
Οι ομπρέλες Γεροβασίλη - Παπακώστα και το πάρτι των ΕΛΔΕ που φτάνει στις απευθείας αναθέσεις του δημοσίου - Η απάντηση Σιάτρα στο ΒΝ
Από την αγορά τηλεοράσεων και ψυγείων έως την προμήθεια υγειονομικού υλικού για … μετανάστες
Μπορεί τα βλέματα να στράφηκαν στο γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας προμηθεύτηκε τέσσερις ομπρέλες αξίας 496 ευρώ για τις ανάγκες των κυριών Γεροβασίλη και Παπακώστα αλλά αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η εταιρία που προμήθευσε τις ομπρέλες.
Πρόκειται για την Π ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ και Σια ΕΕ η οποία ιδρύθηκε το 2010 και αλλάζει τακτικά έδρες καθώς μόνο από τα στοιχεία του ΓΕΜΗ προκύπτει ότι αρχική έδρα ήταν στην οδό Μνησικέους 2 στην Πλάκα, μετά πήγε στη Βουλής 17 και εσχάτως στην Πλ. Τσώκρη 1.
Βεβαίως όσο και αν ψάξει κάποιος στην τελευταία έδρα δεν θα βρει που στεγάζεται η εταιρία της οποίας εταίροι είναι ο κ. Π Κουτσοθόδωρος και ο κ Γιάννης Σιάτρας. Ο κ. Κουτσοθόδωρος στο παρελθόν είχε εμπλοκή με τα χρηματιστηριακά και είναι πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη λήψη και διαβίβαση εντολών.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας δηλώνει οικονομολόγος και από το 1990 έως το 2004, υπήρξε ο ιδρυτής και ο εκδότης του επενδυτικού περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ και επίσης δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των ΕΛΔΕ (που μετονομάστηκαν σε ΑΕΕΔ) μέσω της EuroCapital ΑΕΕΔ. Είναι επίσης δραστήριος στον μετοχικό και φορολογικό ακτιβισμό και ιδρυτικό μέλος του κόμματος Τζήμερου Δημιουργία ξανά από το οποίο αποχώρησε το 2013 όταν προσπάθησε ανεπιτυχώς να γίνει Πρόεδρος του κόμματος ενώ από το 2015 και μετά διάκειται θετικά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η εν λόγω εταιρία σύμφωνα με το hoover εμφανίζει ετήσια έσοδα 500.000 ευρώ.
Βέβαια το ερώτημα είναι πως γίνεται πως μια εταιρία που σύμφωνα με το καταστατικό της παρέχει τα πάντα αλλά τα γραφεία της δεν μπορούν να ανευρεθούν στην έδρα που δηλώνει, έχει πρόσβαση σε απευθείας αναθέσεις Υπουργείων και ειδικά του Προστασίας του Πολίτη.
Και φυσικά δεν συμβαίνει αυτό σήμερα αλλά και κατά το παρελθόν. Βέβαια πλέον η εταιρία έχει μεγαλώσει και βάση καταστατικού και έχει όχι ένα και δύο αλλά 21 αντικείμενα.  Χονδρικό εμπόριο, χαρτικών και καθριστικών, εμπόριο επίπλων, γαλατοκομικών τυροκομικών προϊόντων, ηλεκτρική ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ασφάλειες, επενδύσεις, μεσιτείες, συμβουλευτική, οργάνωση εκθέσεων, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, διαχείριση και εκμετάλλευση ιστοσελίδων κλπ.
Βέβαια στο καταστατικό της δεν περιλαμβάνεται το υγειονομικό υλικό. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε πρόβλημα για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Εσωτερικών-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (προφανώς στο πλαίσιο της «ιδιαίτερης» φροντίδας που παρέχει στους μετανάστες) να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό. Αναλυτικότερα η υπηρεσία ασύλου με σύμβαση (18 Ιουνίου 2018) αξίας 5559 ευρώ προμηθεύτηκε μεταξύ άλλων αντιισταμινικές αλοιφές και αλοιφές για εγκαύματα!!! Άραγε επιτρέπεται η διακίνηση τέτοιου υλικού από την Π. Κουτσοθόδωρος.
Σημειωτέον ότι έχει διαθέσει και γάντια τύπου λάτεξ.  Στα γάντια αναφέρονται τεμάχια αλλά δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για πακέτα ή ένα ένα γάντι που αν συμβαίνει η τιμή που πληρώθηκε είναι αστρονομική καθώς το πακέτο των 100 τεμαχίων στα φαρμακεία (πιστοποιημένα γάντια για υγειονομική χρήση) τιμάται από 3,5 έως 5 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 η Π Κουτσοθόδωρος έχει λάβει απευθείας αναθέσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αξίας 9000 ευρώ και περιλαμβάνουν από καπάκια τουαλέτας, ομπρέλες, CD έως και ακουστικά για την Ελληνική Αστυνομία.
Στους καλούς πελάτες της εταιρίας περιλαμβάνονται το Υπουργείο Εσωτερικών, το μεταναστευτικής πολιτικής που τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο έχουν δώσει απευθείας αναθέσεις περί τα 50.000 ευρώ.
Βέβαια με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει … παρελθόν από το 2013 όπου παρατηρείται σωρεία συναλλαγών έως και τα τέλη του 2014 όπου είναι ο μόνος φορέας από το δημόσιο που πραγματοποιεί πωλήσεις.

Σιάτρας στο ΒΝ: Τη Δευτέρα (28/1) θα στείλω εξώδικο στον Κουτσοθόδωρο

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Σιάτρας, ο οποίος -με επιστολή του στο ΒΝ- ενημερώνει ότι την προσεχή Δευτέρα (28/1/2019) θα επιδώσει εξώδικη δήλωση στον κ. Κουτσοθόδωρο.
Πιο αναλυτικά ο κ. Σιάτρας αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Καρούτζο
Διάβασα το χθεσινοβραδινό σας άρθρο, το οποίο όντως αναγράφει αληθή στοιχεία.
Βεβαίως, παραλείπει στοιχεία, τα οποία ενώ είναι ουσιώδη για την εξεταζόμενη υπόθεση, δεν τα γνωρίζετε. Ευχαρίστως να σας ενημερώσω.
Με τον κ. Κουτσοθόδωρο γνωρίστηκα από τη δεκαετία του 1990, ενώ μέσα στο χρόνο αναπτύξαμε φιλικές σχέσεις. Ο κ. Κουτσοθόδωρος ζούσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Προβληματιζόταν να έρθει να ζήσει στην Αθήνα, όταν τα (τρία) παιδιά του άρχισαν να σπουδάζουν εδώ. Σε κάποια στιγμή -πρέπει να ήταν στο 2009 ή στο 2010- μου ανέφερε ότι θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τομέα της μεσιτείας στους τομείς της κινητής τηλεφωνίας και του ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από την ίδρυση μίας εταιρίας, πλην όμως, ο νόμος απαιτεί τουλάχιστον δύο άτομα για την ίδρυση της. Η σύζυγός του, εκείνη την εποχή υπηρετούσε στο Δημόσιο.
Διευκόλυνα τον φίλο μου, συμμετέχοντας -τυπικά όπως κάποιος μπορεί να αντιληφθεί- με ποσοστό 2% στην εταιρία αυτή και στην αρχική παραχώρηση ενός τμήματος (περίπου 10 τετρ. μέτρων) από τους ιδιόκτητους χώρους του γραφείου μου, έναντι του ποσού των 40 ή 50 ευρώ μηνιαίως, τα οποία ουδέποτε εισέπραξα ή διεκδίκησα, άσχετα εάν τα παρουσίαζα ως έσοδο και φορολογούμουν γι' αυτό - άλλωστε το ποσό δεν ήταν μεγάλο. Πιστεύω ότι κάποιος θα πρέπει να βοηθά τους φίλους του, όταν αυτοί βρίσκονται σε ανάγκη. Άλλωστε, η παροχή στέγης, διήρκησε γύρω στο ένα έτος -δεν ενθυμούμαι ακριβώς, αλλά κάπου τόσο θα πρέπει να είναι. Μετά, η εταιρία του κ. Κουτσοθόδωρου εγκαταστάθηκε στην οδό Βουλής, ενώ ουδέποτε επισκέφθηκα τα γραφεία του.
Ουδέποτε ενασχολήθηκα με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κουτσοθόδωρου. Κάποια στιγμή, με πληροφόρησε ότι επεκτάθηκε και στο εμπόριο αναλώσιμων ειδών. Χάρηκα γι' αυτό και του ευχήθηκα καλή επιτυχία.
Προχθές, πληροφορήθηκα και εγώ το ζήτημα με τις ομπρέλες και, μετά από αναζήτηση στο ίντερνετ, διάβασα ότι είναι προμηθευτής υπηρεσιών του δημοσίου, σε μία ευρύτατη γκάμα αντικειμένων.
Χθες, επικοινώνησα μαζί του, διαμαρτυρόμενος για το ότι το όνομά μου ενεπλάκη σε καταστάσεις με τις οποίες ουδεμία σχέση έχω και στις οποίες δεν επιθυμούσα να εμπλακώ. Τον πληροφόρησα δε ότι, τη Δευτέρα 28/1/2019, θα του επιδοθεί εξώδικη δήλωση με βάση την οποία θα αποχωρώ από την εταιρία, ενώ την ίδια μέρα θα προβώ στις δέουσες σχετικές ενέργειες στο ΕΒΕΑ, στην Εφορία και όπου αλλού χρειάζεται.
Στον βίο μου, κύριε Καρούτζο, είμαι έντιμος. Αγάπησα το χώρο μου και τη δουλειά μου και την έκανα όσο πιο καλά μπορούσα, με εντιμότητα και ειλικρίνεια. Γι' αυτό και απέκτησα ένα καλό όνομα στο χώρο, το οποίο το διατηρώ έως σήμερα. Σήμερα, η εταιρία μου EuroCapital έχει αποδραστηριοποιηθεί από τον τομέα των επενδυτικών υπηρεσιών και λειτουργεί ως κοινή ανώνυμη εταιρία. Παράλληλα, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τον εκδοτικό χώρο, πρόσφατα επανήλθαμε με την επανέκδοση του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, το οποίο επανέρχεται (σε ηλεκτρονική έκδοση) με τις ίδιες αρχές εντιμότητας και αξιοπιστίας. Δείτε το link και με χαρά, θα σας αποστείλω και έναν κωδικό για να το διαβάζετε σε τακτική βάση.
Στα χρόνια της κρίσης, όντως ασχολήθηκα με κοινωνικά ζητήματα. Υπήρξα ιδρυτής του σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", όπου δραστηριοποιήθηκα στον κοινωνικό ακτιβισμό, πετυχαίνοντας μία αξιόλογη δράση με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε κάποια στιγμή ασχολήθηκα με νεοπαγή κόμματα (νομίζω ότι η κοινωνία είχε ανάγκη από κάτι καινούργιο - και εξακολουθεί να έχει) και έτσι εντάχθηκα στη Δημιουργία Ξανά, απ' όπου όμως αποχώρησα μετά από ένα χρόνο, αφού διαφωνούσα με το ύφος και τις θέσεις (οι οποίες άλλαζαν συχνά) του προέδρου της κ. Θάνου Τζήμερου. Επίσης, σε κάποια στιγμή ασχολήθηκα και με το κόμμα "Κοινωνία Αξιών", το οποίο όμως δε με κάλυψε πλήρως. Δεν έχω ασχοληθεί με τον Σύριζα. Επικροτώ αρκετές από τις δράσεις της Κυβέρνησης και κατακρίνω άλλες. Το ίδιο κάνω με όλα τα κόμματα.
Παράλληλα, έγραψα διάφορα βιβλία για την κρίση, για τη φορολογία κλπ, ενώ ασχολήθηκα με την ιστορική έρευνα στον τομέα της ιστορίας του Χρηματιστηρίου.
Συμπερασματικά, δεν με καλύπτουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Π. Κουτσοθόδωρος & Σια ΕΕ, στην οποία συμμετέχω τυπικά με 2% και από την οποία θα αποχωρήσω τις προσεχείς μέρες. Λυπούμαι που δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θόρυβος, όμως δε θεωρώ ότι δημιουργήθηκε κακώς. Αν ήμουν ακόμη πρόεδρος του συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι", θα έκανα το ίδιο και μάλιστα μπορεί να προχωρούσα και σε άλλες μορφές καταγγελίας ή δράσης.
Να είστε καλά! Συνεχίστε τον αγώνα σας κατά της διαφθοράς και την ορθή ενημέρωση του κοινού.
Για την αποκατάσταση του ονόματός μου, παρακαλώ για τη δημοσίευση των απόψεών μου, ενώ είμαι στη διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνηση».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης