Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή η μόνη κερδισμένη δημοσκοπικά από το Μακεδονικό πλησιάζει στο 9%

Η Χρυσή Αυγή η μόνη κερδισμένη δημοσκοπικά από το Μακεδονικό πλησιάζει στο 9%
Πάντως παρ΄ ότι επιχειρήθηκε η Χρυσή Αυγή να απομονωθεί και στιγματιστεί, το 9% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τις θέσεις του κόμματος
Η Χρυσή Αυγή όπως αποδεικνύεται από τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που καρπούται οφέλη από την στάση που έχει κρατήσει στην υπόθεση του Μακεδονικού και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα προσεγγίζει το 9% και αυτό οφείλεται στην στάση που έχει κρατήσει στο Μακεδονικό, ενώ είναι από τα ελάχιστα κόμματα που έχει ξεκάθαρα αρνητική θέση τόσο στην συμφωνία των Πρεσπών όσο και στην χρήση του ονόματος Μακεδονία.
Βέβαια το 9% εν μέσω ενός καταστροφικού μνημονίου και του ζητήματος της FYROM μπορεί να αποτελεί ανάκαμψη στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αλλά υπολείπεται της δυναμικής άλλων εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη όπως της Lega στην Ιταλία.
Το αντεπιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι η Χρυσή Αυγή ευρισκόμενη κατηγορούμενη για εγκληματική οργάνωση, μια κατηγορία που έχει ήδη καταπέσει, χωρίς κομματικό προϋπολογισμό και αποκλεισμένη από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης…τα ποσοστά αυτά θεωρούνται επιτυχία.
Πάντως παρ΄ ότι επιχειρήθηκε η Χρυσή Αυγή να απομονωθεί και στιγματιστεί, το 9% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τις θέσεις του κόμματος, εξέλιξη που δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει παγιοποιημένη πολιτική θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης