Π. Καμμένος: Νιώθω προδομένος – Υπάρχει σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τον Τσίπρα

Π. Καμμένος: Νιώθω προδομένος – Υπάρχει σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τον Τσίπρα
Κουντουρά, Κόκκαλης και Κουίκ έλεγαν ότι θα παλέψουμε για το όνομα της Μακεδονίας είπε ο κ.Καμμένος
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι τον πρόδωσε καθώς σχεδίασε και εκτέλεσε σχέδιο αποστασίας.
«Δεν είχα έντιμη συνεργασία, η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία.
Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δούλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια.
Νιώθω προδομένος.
Αν μείνουν με τις καρέκλες.
Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε» ανέφερε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Καμμένος.
Ο κ.Καμμένος έκανε ονομαστική αναφορά στην Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Τέρενς Κουίκ λέγοντας αρχικά ότι «είχαν πάρει δημόσια θέση κατά των Πρεσπών».
«Οι δύο εξ αυτών εξελέγησαν με ένα κόμμα που είχε ως καταστατική αρχή ότι δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας.
Και οι τρεις έλεγαν ότι θα παλέψουμε για το όνομα της Μακεδονίας.
Στην ΚΟ που ερχόντουσαν ορκίζονταν ότι η θέση τους ήταν αυτή και δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ξαφνικά ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Κόκκαλης βρίσκονται με την αλλαγή της συνείδησης από το «όχι» στο «ναι» στις Πρέσπες και δημόσια ο πρωθυπουργός τους προσφέρει υπουργική καρέκλα που δεν την πήραν από τον Τσίπρα αλλά από τους ΑΝΕΛ» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για συναλλαγή και αποστασία.
«Όταν ένας πολιτικός έχει εκφράσει δημόσια θέση σε όργανα και τύπο κάτι συμβαίνει.
Δεν πήραν λεφτά, πήραν καρέκλα» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον κίνδυνο οι ΑΝΕΛ να μείνουν χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ.Καμμένος έκανε αναφορά σε δημοσιογράφο που είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο οποίος, όπως είπε, «ήρθε κλαίγοντας και μου είπε στην έχουν στημένη».
«Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει ΚΟ πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του Συμβουλίου των Προέδρων της Βουλής.
Έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ.
Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής.
Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε λόγο για κυβέρνηση αποστατών.
Κάνοντας ειδική αναφορά στον Τέρενς Κουίκ ο κ.Καμμένος είπε ότι «είναι διορισμένος υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής».
«Μου έκανε εντύπωση που ήθελε ο πρωθυπουργός να κρατήσει τον Κουίκ που είναι αναπληρωματικός του Παπαχριστόπουλου.
Εγώ κάλεσα τον Παπαχριστόπουλο και του είπα ότι δεν έχεις λόγο να παραιτηθείς.
Εγώ έχω υποχρέωση να σε διαγράψω αλλά είσαι ικανός βουλευτής, δεν θα δώσεις τη θέση στον Κουίκ που είναι αμοραλιστής» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη βιασύνη».
«Έχει προκύψει τον τελευταίο χρόνο και φαινόταν σαν κάποιοι να θέλουν να κλείσουν γρήγορα και με οποιονδήποτε τρόπο το θέμα των Σκοπίων.
Η πτώση της κυβερνητικής συνεργασίας έγινε με δύο αναβολές, με δύο φορές που ο πρωθυπουργός ενώ είχε συμφωνηθεί ότι οι Πρέσπες θα έρχονταν μετά τις εκλογές υπέκυψε σε κάποιες πιέσεις και το πήγε στα τέλη Μαρτίου και μετά υπαναχώρησε ξανά και το πήγε για το τέλος Ιανουαρίου» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε την κριτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εγώ διαφωνώ όχι στη διαπραγμάτευση αυτής της κυβέρνησης ή της προηγούμενης αλλά στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία όπως λέει ο Σαμαράς.
Η παραχώρηση είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας» είπε ο κ.Καμμένος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS